La directora del màster de Cifuentes admet que va falsificar l’acta perquè la van pressionar

Afirma que dues treballadores de la universitat li van mostrar per videotelefonada la seua firma perquè les incloguera en l’acta.

Cristina Cifuentes accedeix al jutjat on s'ha iniciat aquest dilluns el judici per falsificació del màster de la URJC
Cristina Cifuentes accedeix al jutjat on s'ha iniciat aquest dilluns el judici per falsificació del màster de la URJC / David Fernández (Efe)

Cecilia Rosado, directora del màster que suposament va cursar l’expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha reconegut que va falsificar l'acta que acreditava que Cifuentes havia superat aquests estudis. Rosado ha argumentat que ho va fer perquè la van pressionar els altres dos processats, un dels quals ja ha faltat.

La directora del màster ha fet aquest reconeixement en la primera sessió del juí del cas Cifuentes, que ha començat aquest dilluns a Madrid, i en el qual processen l’expresidenta madrilenya com a presumpta inductora de la falsificació de l'acta que acreditava que havia cursat íntegrament i havia defensat en 2012 el treball de fi de curs (TFM) del màster en dret autonòmic i local, impartit per l'Institut de Dret Públic, associat a la Universitat Rey Juan Carlos (URJC).

La directora d’aquest màster ha reconegut que, a causa de les pressions dels altres dos processats, va crear una acta falsa, falsificant la signatura d’altres dues persones, per a certificar que l'expresidenta madrilenya va defensar el seu treball de final de màster i va traure un notable. En la declaració, Cecilia Rosado ha reconegut que va crear una acta "d'un fet que no havia ocorregut", encara que poc després va superar la por i ho va denunciar en la Fiscalia.

Així mateix, la responsable d’aquests estudis ha recalcat que el catedràtic Álvarez Conde era "el seu cap". En referència a aquest catedràtic, Cecilia Rosado ha argumentat que "no se li podia dir que no sense que tinguera una conseqüència negativa".

24 telefonades i 15 missatges de text

Álvarez Conde li va telefonar 24 vegades i li va enviar uns 15 missatges de text el 21 de març de 2018, dia de la roda de premsa en què la URJC va donar la seua versió sobre el màster de Cifuentes després de transcendir la polèmica. Aquell dia, el catedràtic li va dir: "Cecilia, això cal arreglar-ho, no es pot quedar així perquè, si no, tindrà conseqüències greus a nivell laboral", ha exposat la directora del màster davant del jutge.

Segons el relat de Rosado, Álvarez Conde li va exigir "compondre un tribunal" integrat per ella i altres dues treballadores de la universitat, Alicia López i Clara Souto. En unes hores Rosado va parlar amb aquestes dues persones, les quals li van mostrar, a través d’una videotelefonada, com fer les seues signatures i les va posar en l'acta fictícia que va enviar als correus que el catedràtic li va ordenar.

En la primera sessió del juí, l'advocat de Cristina Cifuentes, José Antonio Choclán, ha aportat un certificat acadèmic de la URJC que acredita que l'expresidenta de la Comunitat de Madrid va superar les assignatures i el treball final del màster (TFM) que va cursar el 2012.

La Fiscalia demana tres anys i tres mesos de presó per a Cristina Cifuentes per un presumpte delicte de falsedat documental i la mateixa pena per a María Teresa Feito, exassessora de la Conselleria d'Educació de la Comunitat de Madrid i funcionària de la Universitat Rey Juan Carlos.

"Si no me l'envies [l'acta], Cifuentes ens matarà a hòsties al rector i a nosaltres, ens tallarà el cap"

Respecte a Feito, la directora del màster ha declarat que Álvarez Conde li va dir que havia de parlar amb ella un dia. "Si no me l'envies [l'acta], Cifuentes ens matarà a hòsties al rector i a nosaltres, ens tallarà el cap", ha assegurat que li va amenaçar Feito.

També et pot interessar

stats