El director dels Mossos dimiteix la vespra de les commemoracions de l'1-O

El departament d’Interior desvincula la seua dimissió de raons polítiques i assegura que deixa el càrrec perquè ha complit els objectius.

Andreu Martínez, que ha dimitit hui, en una imatge d’arxiu
Andreu Martínez, que ha dimitit hui, en una imatge d’arxiu / Marta Pérez (Efe)

El director dels Mossos d'Esquadra, Andreu Martínez, ha dimitit tot just la vespra del segon aniversari de l'1-O. El Departament d’Interior de Catalunya ha desvinculat la dimissió de raons polítiques i l'ha justificada en el compliment dels objectius que Martínez s’havia proposat per a la seua etapa. Pere Ferrer, fins ara cap del gabinet del conseller d’Interior, el substituirà a partir de dimarts.

El màxim responsable dels Mossos d’Esquadra ha estat en el càrrec poc més d’un any. Martínez va accedir a la direcció general en juny de 2018, en substitució de Pere Soler, a qui havia nomenat Carles Puigdemont, però va ser destituït quan el Govern central va activar l’article 155 de la Constitució.

Pau Ferrer assumirà a partir de dimarts la direcció de la policia catalana en una jornada que es preveu complicada als carrers per les mobilitzacions amb motiu del segon aniversari de l'1-O, la qual cosa ha portat els Mossos d'Esquadra a reforçar els dispositius per a afrontar possibles incidents.

A més, el canvi del màxim responsable dels Mossos coincideix amb l'inici d'un cicle de protestes que podrien empitjorar en les pròximes setmanes, quan s'espera que el Tribunal Suprem faça pública la sentència contra els líders independentistes del 'procés'. Aquesta circumstància situarà els Mossos d'Esquadra, de nou, en el punt de mira.

També et pot interessar

stats