El director de l’Observatori Valencià contra la LGTBI-fòbia denuncia una agressió homòfoba

Segons ha explicat Toño Abad, una dona l’ha amenaçat amb un ganivet, a ell i la parella, després de dir-los “sidosos maricons” quan dinaven en un restaurant a Madrid

Toño Abad i la ministra d'Igualtat Irene Montero, en una imatge d'arxiu
Toño Abad i la ministra d'Igualtat, Irene Montero, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Toño Abad, director de l'Observatori Valencià contra la LGTBI-fòbia, ha denunciat aquest dissabte una agressió homòfoba en un restaurant de Madrid. Els fets s'haurien produït quan dinava amb la parella. Dues dones els han increpat amb insults com "sidosos maricons". Una, segons la seua denúncia, els hauria amenaçat amb un ganivet i amb una pallissa del seu germà que "els farà heterosexuals".

Totes dues comensals els han acusat de portar drogues en una bossa i han proferit tot un seguit d'improperis. A la parella li ha dit, segons ha detallat Abad a aquest mitjà, "damunt de maricó eres sudaca" pel seu to de pell, davant la passivitat de la resta de persones presents.

L'activista LGTBI i la parella han avisat la Policia Local de Madrid, que s'ha personat al local. En aquest moment, una de les dones ha afirmat que "aquestes marietes es pensen que tenen dret a tot amb les lleis de Montero". Precisament, la ministra d'Igualtat ha mostrat el seu suport en les xarxes amb un missatge en què emfasitza que "l'odi i la LGTBI-fòbia s'aturen amb més drets, que els dos ajudeu a construir dia a dia".

Tots dos han abandonat el restaurant sense acabar de dinar i s'han traslladat a una comissaria de la Policia Nacional, on han cursat una denúncia per insults i amenaces, agreujades per l'odi i la discriminació. Un cambrer, que no ha intervingut durant l'episodi, ha assegurat Abad, ha confirmat el seu relat.

Abad, que també és membre del Consell Econòmic i Social d'Espanya i vicepresident del Consell de la Ciutadania d'À Punt, considera que hi ha una "correlació directa" entre "els discursos de l'extrema dreta" i els comentaris LGTBI-fòbics, classistes i contra la població migrant que ha reproduït la presumpta agressora. Tot i que ha patit un atac d'ansietat, ni ell ni la parella han patit cap dany físic.

També et pot interessar

stats