Directius de l'EMT tornaran a declarar per a aclarir les entrades en el compte de CaixaBank

Un document de l’entitat bancària confirma que van accedir al compte amb la contrasenya personal durant l'estafa a l'EMT.

Directius de l'EMT tornaran a declarar per a aclarir les entrades en el compte de CaixaBank
Directius de l'EMT tornaran a declarar per a aclarir les entrades en el compte de CaixaBank

El gerent de l'Empresa Municipal de Transports de València (EMT), Josep Enric Garcia Alemany, i la responsable de Gestió, María Rayón, tornaran a declarar davant el jutge en qualitat de testimonis el pròxim 16 d'octubre per a aclarir les entrades que van fer en el compte de CaixaBank per a pagar els proveïdors.

Així ho ha comunicat el jutge, en un escrit notificat aquest divendres, després que un nou document de CaixaBank remés al jutjat confirmara que el gerent i la responsable de Gestió van accedir al compte amb els seus noms d'usuari durant el frau de quatre milions d’euros a l'empresa pública.

El gestor de banca institucional de CaixaBank ja va atestar en el jutjat i va declarar que Garcia va entrar en el compte electrònic de l'EMT els mateixos dies en què s'estaven produint els pagaments fraudulents.

Per la seua banda, al desembre, Rayón i Garcia van indicar al jutge, en qualitat de testimonis, que durant els dies en què es va cometre el frau van accedir a la banca electrònica, però no van consultar el saldo dels comptes.

L'informe de CaixaBank mostra que del 3 al 23 de setembre, període en el qual es va produir l'estafa, des del nom d'usuari de Rayón, de baixa per maternitat aleshores, es va accedir diverses vegades en cinc dies al compte des del qual es van fer les transferències fraudulentes a la Xina, mentre que des del nom d'usuari del gerent es va fer en dues ocasions.

Des de l'EMT confien que "aquestes noves declaracions ajudaran a aclarir l'ocorregut durant el frau contra EMT comés del 3 al 23 de setembre i desmentir les greus acusacions abocades contra les seues persones en els últims dies".

A més, l'EMT espera que les declaracions servisquen per a "avançar ràpidament" en el tancament de la instrucció i en l'obertura de judici oral perquè s'establisquen les responsabilitats del frau contra l'EMT.

També et pot interessar

stats