La diputada de Ciutadans Marta Bosquet presidirà el Parlament Andalús

L'òrgan de govern de la cambra autonòmica es constitueix aquest dijous després d'un acord entre PP i Ciutadans.

Parlament d'Andalusia

El Parlament d'Andalusia, format per 109 diputats, es constitueix aquest dijous amb l'elecció dels set membres de la mesa, l'òrgan de govern de la cambra autonòmica. Els diputats i diputades acudiran a la cambra autonòmica sabedors de l'acord que permetrà a Juan Manuel Moreno Bonilla convertir-se en el nou president de la Junta, en substitució de la socialista Susana Díaz gràcies al pacte entre populars i Ciutadans. Un pacte que compta amb els suport de Vox.

El primer que faran els diputats autonomics aquest dijous és constituir la mesa del Parlament que estarà presidida per la diputada de Ciutadans Marta Bosquet. Una presidència de la qual s'ha felicitat el líder d'aquesta formació a Andalusia, Juan Marín.

En la mesa del Parlament d'Andalusia, està previst que tots els partits puguen tindre representació.  També Vox, la formació presidida per Santiago Abascal, que ha dit que sí que hi donarà suport. 

Qui es desmarca de l'acord és Endavant Andalusia. La coalició que encapçala Teresa Rodríguez ha rebutjat el pacte per a entrar en la mesa que li va oferir Ciutadans i votarà les seues pròpies candidatures. Endavant Andalusia ha destacat la necessitat de la seua presència en la mesa per a "fiscalitzar, controlar, combatre i denunciar els acords que puguen fer-se entre Cs, PP i Vox", a més de subratllar el compromís amb els seus votants i la representació parlamentària resultant, 17 escons. 

Després de l'acord entre els populars i Ciutadans, es preveu que la Junta d'Andalusia estiga presidida pel candidat del PP, Juanma Moreno. A partir d'aquest dijous, començaran les converses per a formar govern i es preveu que la sessió d'investidura podria tindre lloc al voltant del 16 de gener. 

També et pot interessar

stats