La Diputació de València mantindrà les ajudes per a recuperar les restes de víctimes de la Guerra Civil

Aquest dilluns s’iniciaran al cementeri de Xàtiva els treballs en dues fosses comunes de represaliats pel franquisme 

Moment de l'acte de presentació de la mà de l’Associació de Familiars de les Víctimes del Franquisme del Cementeri de Xàtiva
Moment de l'acte de presentació de la mà de l’Associació de Familiars de les Víctimes del Franquisme del Cementeri de Xàtiva / Ajuntament de Xàtiva

La vicepresidenta i responsable de Memòria Democràtica de la Diputació de València, Natàlia Enguix, ha garantit aquest dissabte a Xàtiva (Costera) que la corporació provincial donarà continuïtat a la línia de subvencions destinada a les associacions de familiars i ajuntaments que busquen la reparació i dignificació de les víctimes de la Guerra Civil.

Enguix ha fet aquestes declaracions al cementeri xativí, on dilluns que ve s'iniciaran els treballs de localització, excavació, exhumació i identificació de les restes de víctimes del franquisme soterrades en dues fosses comunes.

La intervenció, subvencionada per l'àrea de Memòria Democràtica de la Diputació de València amb una dotació pròxima als 80.000 euros, ha sigut impulsada per l'Associació de Víctimes del Franquisme de Xàtiva i el consistori local amb la finalitat de recuperar les restes de 43 represaliats que van ser afusellats en el mur de la Casa Blanca.

La responsable de Memòria Democràtica de la Diputació ha remarcat que “no es tracta només de dur a terme les excavacions, molt necessàries, sinó que la societat entenga que ho fem per a tancar ferides i construir un món basat en la concòrdia, on les noves generacions tinguen clars els valors democràtics que permeten que aquesta història no es torne a repetir”.

L'acte ha comptat amb la presència de familiars de les víctimes, als quals ha acompanyat la mateixa Natàlia Enguix, al costat de l'alcalde de Xàtiva i diputat provincial, Roger Cerdà. La presidenta de l'Associació de Víctimes del Franquisme de Xàtiva, descendent dels represaliats José Alacot i Vicente Sanchis ha explicat que aquestes són “les primeres fosses que s'obriran en la localitat per a tractar de recuperar les restes de víctimes”.

També et pot interessar

stats