La Diputació de València crea una aplicació per a saber en tot moment l’estat de la xarxa de carreteres

Es diu Carreteres i Infraestructures i permet que els usuaris i les usuàries comuniquen les incidències que troben en les vies provincials.

L'app de l'Àrea de Carreteres de la Diputació de València
L'app de l'Àrea de Carreteres de la Diputació de València

La Diputació de València, a través de l’Àrea de Carreteres, ha desenvolupat una aplicació per a mostrar l’estat actualitzat de les vies de la xarxa provincial. Una eina que poden emprar els usuaris i les usuàries per a informar sobre qualsevol incidència, així com per a rebre informació, ja que es va plantejar com una fórmula d’ampliar la informació i els recursos de què es disposa per a la vigilància de les carreteres. 

“L’objectiu és acostar l’administració a la ciutadania i aprofitar el potencial que suposa la seua circulació contínua per les carreteres provincials”, ha assenyalat Alfredo Muñoz, cap del Servei de Conservació i Explotació de l’Àrea de Carreteres de la institució. Funciona de manera bidireccional.  D’una banda, els usuaris i les usuàries informen d’incidències que es troben en les vies de la xarxa provincial i, d’altra, l’Àrea de Carreteres transmet informació útil per a la conducció per les vies.

Aquestes incidències queden emmagatzemades en la ferramenta de gestió i als usuaris i usuàries se’ls informa de les gestions que s’estan fent per a resoldre-les. Entre les utilitats que presenta l'aplicació hi ha la de comunicar accidents, problemes en la circulació o desperfectes en les vies. “S’envia una foto si és possible, així com la ubicació, amb una descripció bàsica del que s’hi ha observat”, comenta Muñoz.

A partir d’aquest moment, es fan les gestions pertinents i es mobilitzen els recursos necessaris perquè es resolguen. Una eina que pot resultar molt útil també en situacions excepcionals, com ara temporals de pluja o de neu, remetent la informació sobre carreteres inundades, desperfectes en les vies o altres tipus d’incidències. L’app es pot descarregar de manera gratuïta tant en els sistemes Android com iOS i es diu Carreteres i Infraestructures.

També et pot interessar

stats