La Diputació de València connectarà 10 pobles de l’Horta Nord amb 75 quilòmetres de carril bici

L’aposta de la institució per la mobilitat sostenible contempla ampliar la xarxa als 22 municipis i exportar l’experiència a altres comarques.

Un dels trams del carril bici de l'Horta Nord
Un dels trams del carril bici de l'Horta Nord

La millor manera de conéixer una comarca és fer-ho pedalejant. Així ho entén la Diputació de València, que vol humanitzar el territori i respondre a la demanda social creixent per a promoure una mobilitat sostenible. 

Per això, esta setmana s'ha presentat el projecte "Per l'Horta Nord en bici 10.0", que connectarà 10 pobles de la comarca amb 75 quilòmetres de carril bici, i facilitarà l’accés amb la platja.

El diputat de Medi Ambient de la Diputació de València, Josep Bort, explica que amb la iniciativa pretén impulsar la mobilitat sostenible al territori, alhora que vol introduir hàbits sostenibles per a la població, tot partint de la idea que “la qualitat de vida també es guanya amb infraestructures que facen possible la pràctica de l’esport”. 

Ampliar l'experiència a més municipis i comarques

Bort assegura que la intenció de l’òrgan provincial és ampliar aquesta xarxa als 22 municipis de l’Horta Nord i exportar l’experiència, en un futur pròxim, a altres comarques. 

La Diputació també ha participat en el pla per a convertir l'antic traçat del tren Carcaixent-Dénia en una via verda, i té en projecte facilitar un eix transversal pel barranc de Carraixet i la creació d'una xarxa de carrils bici al sud de l'Horta.

També et pot interessar

stats