La Diputació d'Alacant recorda per escrit als seus treballadors que usar el valencià és un dret

L'escrit s'envia pocs dies després que es denunciara un cas de discriminació lingüística per part d'una treballadora de l'organisme que presideix Carlos Mazón

Cas de discriminació lingüística al si de l'administració pública
Cas de discriminació lingüística al si de l'administració pública / À Punt NTC

La Diputació d'Alacant ha enviat un correu electrònic als seus treballadors en el qual els recorda que l'ús del valencià és "un dret col·lectiu". El correu electrònic s'ha tramés uns dies més tard de l'últim cas de discriminació lingüística, denunciat per la Plataforma per la Llengua del País Valencià.

La informació sobre l'enviament del correu ha sigut difosa per la Plataforma per la Llengua i confirmada a À Punt per la Diputació d'Alacant.

Una treballadora de la Diputació d’Alacant va renyir-ne una altra d’un municipi de la Marina Alta en una conversa telefònica per utilitzar el valencià per a tramitar unes ajudes dels Fons Europeus, segons va denunciar públicament la Plataforma per la Llengua.

Frases com “O em parles en castellà o no podem parlar. Així de clar”; “No saps parlar castellà? [...] És lògic que et passes al castellà”; “La pròxima vegada, no et podrem atendre”, són les que, entre d'altres, la funcionària de la Marina Alta va haver d'escoltar. La Plataforma ja va deixar clar que aquesta actitud contravé la llei, que és taxativa: el valencià es considera llengua pròpia de l’administració i, per tant, no es pot suprimir l’atenció pública per usar-la.

L'escrit del Departament de Recursos Humans de la Diputació conclou recordant que "s'hi haurà de procurar que aquest dret puga ser exercit per la ciutadania de manera adequada".

També et pot interessar

stats