La Diputació de Castelló activa el pla provincial contra mosquits

Aquest dilluns es formalitzen els contractes amb les empreses adjudicatàries.

Activat el pla provincial contra mosquits
Activat el pla provincial contra mosquits / Arxiu

La diputada de Medi Natural de la Diputació de Castelló, María Jiménez, ha informat que aquest dilluns es formalitzen els contractes amb les dues empreses que han resultat adjudicatàries del pla provincial contra els mosquits, de manera que aquest pla podrà activar-se a partir d’aquest moment.

Encara que les adjudicacions ja les va fer l’anterior equip de govern, el pla provincial no havia pogut entrar en funcionament perquè no s’havia complit un dels requisits que figurava en el plec de condicions: que el 90% dels municipis de la província haguera expedit una autorització per a actuar als seus termes municipals.

Era un tràmit imprescindible perquè les competències per a fer el tractament per al control de plagues a zones de marjaleria, periurbanes i àrees fluvials és municipal, segons ha informat la institució provincial en un comunicat. 

Jiménez ha explicat que per al nou equip de govern desbloquejar aquest pla era una “prioritat absoluta” i ha agraït la “gran labor” duta a terme pel personal de la Diputació, que en els 13 dies que porta com a diputada ha treballat “amb eficàcia” per a aconseguir que els ajuntaments aprovaren els permisos. 

A més, la diputada ha sol·licitat una reunió amb la Conselleria de Transició Ecològica per a treballar de manera coordinada amb la Generalitat i combatre aquest problema. 

També et pot interessar