Dimiteixen dos càrrecs de la Universitat d’Extremadura per la filtració dels exàmens de l’EBAU

Més de 4.000 alumnes hauran de repetir els examens aquest dimarts, 12 de juny.

L’UEx ha acordat ampliar les plantilles de correctors dels exàmens
L’UEx ha acordat ampliar les plantilles de correctors dels exàmens / Efe

El vicerector d'Estudiants i Ocupació de la Universitat d'Extremadura (UEx) i president de la Comissió Organitzadora de l'Avaluació de Batxillerat per a l'Accés a la Universitat (EBAU), Ciro Pérez, i el president del Tribunal Qualificador, Javier Benítez, han presentat aquest dilluns la seua dimissió al rector.

La decisió ve motivada per “l’error" en la custòdia dels exàmens d'aquesta prova, que obligarà més de 4.000 alumnes a repetir-los aquest dimarts, 12 de juny.

Les dimissions s’han presentat "com a conseqüència dels fets i assumint les seues responsabilitats", i han sigut acceptades pel rector de la Universitat d'Extremadura, Segundo Píriz. El director de Comunicació de l’UEx, Agustín Viva, ha explicat que, segons s'ha pogut esbrinar en la investigació interna que s'està realitzant, els exàmens de l’EBAU es van pujar a una carpeta pública de l'any 2018 "per error".

En total es van produir 14 descàrregues des de sis dispositius mòbils diferents, i "des d'algun d'ells es van fer diverses descàrregues, cinc d'elles amb IP externes i un d'ells amb IP interna".

Vivas ha destacat que "en cap cas s'han vist compromesos" els servidors del portal de l’UEx, per la qual cosa encara que assenyala que els fets continuaran sent investigats, es pot afirmar que "s'ha comés un error en les mesures per a garantir el secret del procediment d'elaboració i custòdia de les proves".

S'amplia el nombre de correctors per a complir les dates

Davant d’aquesta situació, l’UEx ha acordat ampliar les plantilles de correctors dels exàmens de les dues matèries més nombroses, amb l'objectiu de "no retardar el calendari inicialment establit" per la Comissió Organitzadora de l’EBAU.

A més, s'ha acordat també sotmetre al tractament de la Comissió Organitzadora de l’EBAU a proposta dels estudiants, i amb el suport de la universitat, “si és viable repetir els exàmens del dia 7 de juny amb caràcter opcional per als no presentats".

La universitat es farà càrrec de les despeses generades

El vicerector de Comunicació de l’UEx ha reiterat les disculpes de la universitat als estudiants, els familiars i els professors que s'han vist afectats per aquest incident i ha confirmat, a més, que l’UEx "es farà càrrec de les despeses generades als estudiants que residisquen fora de les ciutats on es realitzen les proves".

Davant d’aquesta situació ha recordat que la funció de la universitat pública és garantir els principis d'igualtat, mèrit i capacitat de tots els estudiants. Vivas també ha assenyalat: “es manté la informació reservada oberta a l'objectiu d'aclarir els fets detingudament" i, si cal, "depurar les responsabilitats disciplinàries", ha afegit.

També et pot interessar

stats