Dimiteix un regidor de Cirat que proposava sacrificar colònies de gats per a acabar amb la sobrepoblació

Pacma va compartir imatges del ple on l’edil feia les declaracions i va demanar la seua dimissió

Imatge d'arxiu d'una colònia felina
Imatge d'arxiu d'una colònia felina / Shutterstock

Jorge Catalán, regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Cirat (Alt Millars), del PSPV-PSOE, ha presentat formalment la seua renúncia al càrrec després de la polèmica suscitada per les seues declaracions en un ple celebrat l'1 de juliol en el qual advocava per sacrificar a les colònies felines municipals en lloc d'esterilitzar-les com a mètode de control poblacional. El partit animalista Pacma va demanar la seua dimissió i va compartir en les seues xarxes socials el vídeo.

En la seua carta de renúncia penjada al Facebook de l'Ajuntament de Cirat, Jorge Catalán argumenta que han sigut les amenaces rebudes en les xarxes socials les que l’han impulsat a prendre la decisió i que lamenta el que ha ocorregut.

El partit animalista, per la seua banda, diu que condemna qualsevol tipus d'actitud violenta exercida contra el regidor i es desmarca de les coaccions. Segons la portaveu del partit, Yolanda Morales, compartiren el vídeo d’un ple que ja era públic i feren “èmfasi en unes paraules molt desafortunades del senyor Català sobre els gats per la gravetat que implicaven”. Però, assegura que no busquen que s'assetge ni s'amenace ningú.

En el comunicat de premsa, Pacma afirma que els sembla inadmissible que un càrrec públic expose la matança d'animals com una solució més o, si més no, com una opció i donen diverses raons: en primer lloc, perquè pensen que Català té una responsabilitat ètica i educacional com a polític; després, perquè consideren que declaracions com la del regidor posen en perill la vida dels gats; i, per últim, perquè asseguren que a efectes objectius el sistema d'esterilització i retorn és el més efectiu per a controlar la població, "per la qual cosa Català estava fent conjectures sense haver-se informat degudament".

El partit també denúncia que els atacs cap a gats de carrer no han cessat en els últims anys, coincidint amb l'emissió de notícies i declaracions públiques que qualifiquen d’"alarmistes", "poc fonamentades" i "perilloses". I dona exemples de gats de carrer assassinats a tot Espanya des del mes de març d’enguany.

Finalment, Pacma indica en la nota de premsa que fa diverses setmanes que es reuneix amb responsables de l'Ajuntament de Cirat per a elaborar un projecte de control poblacional felí basat en la captura, esterilització i retorn. Fins al moment, diuen, es desconeix la situació d'aquest projecte, però des de la formació política animalista confien que es puga desenvolupar amb normalitat pel bé dels animals i el poble.

També et pot interessar

stats