Dimiteix en bloc la Unitat de Rescat de Muntanya de Castelló

La Diputació de Castelló garanteix la continuïtat del servei, encara que aquest grup és l'únic amb llicència per a actuacions en helicòpter.

Bombers de la Unitat de Rescat de Muntanya de Castelló
Bombers de la Unitat de Rescat de Muntanya de Castelló / À Punt NTC

La dimissió en bloc dels 19 integrants de la Unitat de Rescat de Muntanya de Castelló ha agafat per sorpresa la Diputació. Negociaven durant mesos i, finalment, aquest grup d'efectius, dependents del Consorci Provincial de Bombers de Castelló, ha fet un pas avant i ha presentat la renúncia.

Els membres de la URM de Castelló reclamen ser més operatius per a poder donar una resposta més ràpida a la ciutadania. Segons ha explicat Manolo Mallol, membre de la unitat, per a fer el treball necessiten tindre un parc i un helicòpter propi per a atendre els rescats amb rapidesa i seguretat.

A més, reclamen que els reconega com a especialistes, més formació i l'equiparació amb València i Alacant. El grup de Castelló es reivindica com a pioner a la Comunitat Valenciana, però diuen que ara estan a la cua.

Per la Diputació Provincial de Castelló, el diputat de bombers, Alberto Ibáñez, ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat a la població i ha explicat que, a pesar de la dimissió d'aquests especialistes, la prestació del servei de rescat estarà garantit aquest estiu a les comarques del nord. Una afirmació que qüestionen els membres de la URM, ja que ells són els únics que tenen les llicències pertinents per a fer aquests rescats en helicòpter. La dimissió arriba en ple estiu, la temporada on solen multiplicar-se aquestes actuacions.

També et pot interessar

stats