Dilluns es presentaran a València les primeres querelles per tortures de la policia franquista

VÍDEO | Dilluns es presentaran a València les primeres querelles per tortures de la policia franquista
28 de novembre 2018 - 17:55

Quinze persones que denuncien haver sigut torturades per la policia franquista presentaran dilluns les primeres querelles pels fets ocorreguts l’any 1971 a València.

Les denúncies les formalitzarà la Plataforma de Suport Querella Argentina-Acció Ciutadana contra la Impunitat del Franquisme del País Valencià.

Els querellants denuncien que durant dènou dies van ser interrogats i torturats a la comissaria i que després van ingressar a la presó Model de València acusats d’associació il·lícita i propaganda il·legal.

En aquell moment eren estudiant i, dilluns, presentaran la querella, 47 anys després dels fets. La portaveu de la plataforma de suport anomenada Querella Argentina, Lucila Aragó ha explicat en declaracions a À Punt que el principal responsable de les tortures a la comissaria de València va ser, segons els demandants de justícia, el que llavors era membre de la Brigada Político-Social a la ciutat, Benjamín Solsona. Les víctimes sol·liciten una reparació moral per part de l’estat.

Aragó dubta que la querella siga admesa a tràmit, tal com ha passat a Madrid amb el cas de Billy el Niño. De totes maneres, s’ha mostrat ferma quan ha assegurat que no pararan fins a aconseguir els seus objectius.

També et pot interessar

stats