Dilluns 17 de març, dimarts 18 de març i divendres 2 de maig: estos seran els festius del curs 2024-2025 a València

Així, la comunitat educativa de la ciutat tindrà dos ponts l'any 2025: un per a Falles, enllaçant-lo amb el festiu de Sant Josep; i un segon al maig, després del Dia Internacional del Treball

Un aula amb alumnes de primària, en una imatge d'arxiu
Un aula amb alumnes de primària, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El Consell Escolar Municipal de València (CEM) s'ha reunit en sessió ordinària este dimecres i ha acordat marcar com a festius en el calendari acadèmic 2024-2025 el dilluns 17 de març, el dimarts 18 de març i el divendres 2 de maig. "Vist el calendari, així com les dates d'inici, finalització i vacances establides per la Conselleria d'Educació, s'ha acordat amb les entitats educatives l'opció més idònia per als centres, les famílies i el professorat de la ciutat", ha declarat la regidora d'Educació, Rocío Gil.

Fonts municipals assenyalen que la proposta d'acord formulada per la Presidència del Consell Escolar Municipal ha tirat avant amb "un ampli suport de les entitats que formen part del CEM, sumant 22 vots a favor". D'esta manera, l'Ajuntament traslladarà l'acord aconseguit en el CEM a la Direcció Territorial per a l'aprovació definitiva.

Amb esta proposta, la comunitat educativa de València comptarà amb dos ponts durant l'any 2025: un per a la setmana de Falles, enllaçant amb el festiu de Sant Josep —dimecres 19 de març—, i un segon pont al maig després del Dia Internacional del Treball, que és el dijous 1 de maig.

Així, l'Ajuntament de València "ha atés l'article 5 de l'Ordre d'11 de juny del 1998 de la Conselleria d'Educació que estableix els criteris generals pels quals s'ha de regir el calendari escolar per a tots els centres docents de la Comunitat Valenciana, i també estableix que els ajuntaments, previ acord del Consell Escolar Municipal, poden proposar fins a un màxim de tres dies festius a efectes escolars", expliquen les mateixes fonts.

Com va anunciar la Conselleria d'Educació, el curs acadèmic 2024-2025 per a les etapes d'educació infantil, primària, secundària obligatòria, batxillerat i formació professional a la ciutat de València s'iniciarà el 9 de setembre del 2024 i finalitzarà el 18 de juny de 2025.

També et pot interessar

stats