El dilema sobre cremar o no la palla de l’arròs podria haver arribat a la seua fi

El dilema sobre cremar o no la palla de l’arròs podria haver arribat a la seua fi
20 d'abril 2021 - 21:18

Aquestes restes tan contaminants es poden degradar i reaprofitar-ne els nutrients gràcies a certs bacteris

Cremar o no cremar la palla de l’arròs: un debat que es repeteix cada any i que, fins ara, no tenia una solució ambientalment respectuosa, ja que, si es crema el fum contamina l’aire, però si es deixa als camps es pot podrir i contaminar l’aigua i la terra de l’Albufera de València. Un dilema que podria haver arribat a la seua fi gràcies als bacteris.

La palla de l’arròs és rica en nutrients molt beneficiosos per al correcte desenvolupament del cultiu, sobretot fòsfor i silici, ha explicat a À Punt Toni Bonafont, tècnic de gestió d’empreses agropecuàries.

Amb una correcta degradació feta per determinats bacteris que ja es troben al sól de la zona es pot aconseguir gestionar aquestes molestes restes sense contaminar i, a més, adobar la terra.

Això és possible gràcies a alguns productes que ja es troben al mercat i que contenen un còctel de bacteris que ajuden a una millor degradació de la palla i a convertir-la en nutrients per a futures plantacions.

Alguns arrossers que ja l’han provat asseguren que funciona i que millora la qualitat dels cultius. De fet, el secretari del tancat del Racó de l'Olla, Pepe Mocholí, assegura que enguany s’ha batut el rècord de producció gràcies a aquests productes.

També et pot interessar

stats