Díhuit persones reben una segona dosi d'AstraZeneca per error a Catalunya

Cap dels afectats, que havien de rebre la segona dosi de Moderna, ha presentat afectacions fins ara

Una sanitària prepara la vacuna contra la Covid-19 d'AstraZeneca
Una sanitària prepara la vacuna contra la Covid-19 d'AstraZeneca / Reuters

El Departament de Salut de Catalunya ha vacunat per error 18 persones a Badalona amb una segona dosi d'AstraZeneca, quan havien de rebre Moderna, per la qual cosa està fent ara seguiment dels perjudicats, encara que cap d'ells ha presentat afectacions fins ara.

Tal com ha avançat RAC1, l'incident es va produir el 15 d'agost passat, quan a causa d'un "error" en el punt de vacunació de Ca Cabanyes de Badalona, es van administrar segones dosis de la vacuna contra la Covid-19 d'un laboratori diferent al que corresponia.

La Conselleria de Salut catalana assegura que es tracta d'un "cas aïllat", amb un total de 34 persones afectades, ja que són el conjunt de les quals es van vacunar en la franja horària en la qual es va produir la confusió amb les dosis.

Arran d'aquesta equivocació, dels 34 registres de Moderna, hi ha en realitat 18 que són d'AstraZeneca, però el departament desconeix quins són els vacunats als quals se li va administrar la dosi incorrecta.

D'acord amb les mateixes fonts, quan es va detectar el fet, es va informar Salut Pública i es van prendre mesures per a "minimitzar possibles riscos".

Es va contactar amb les 34 persones afectades per a informar-los de l'errada i se'ls està fent un seguiment telefònic per a descartar efectes adversos, a més d'haver-los oferit fer-se una anàlisi serològica al cap d'un mes des de la segona dosi.

Amb tot, des de la conselleria han recordat que, "per diversos motius, a nivell internacional i estatal s'han utilitzat pautes que inclouen l'administració de dos tipus diferents de vacunes sense associar-se a efectes perjudicials per a la salut" i han asseverat que es tracta d'un "cas aïllat" dins de "un pla de vacunació en el qual s'han administrat més de deu milions de vacunes".

També et pot interessar

stats