Com diferenciar la Covid-19 de la grip?

Alguns dels símptomes entre les dues malalties són molt comuns: mal de gola, tos i malestar general

Un test d'antígens dels que s'ofereixen en atenció primària per a distingir la Covid-19 de la grip / À Punt NTC

Amb la tardor s'han disparat els casos de malalties respiratòries, sobretot entre la xicalla. Davant dels símptomes habituals, com els mocs o el mal de gola, és difícil determinar si estem davant d'un refredat o d'un cas de Covid-19, que pot implicar fer quarantena.

Segons Pilar García, pediatra d’Atenció Primària, aquest any s’estan detectant més infeccions que el 2020 degut a la disminució de l’ús de gel hidroalcohòlic i de les mascaretes, però els símptomes en els xiquets són més difícils de diferenciar ja que molts no poden dir que han perdut el sentit del gust o de l’olfacte.

El mètode més efectiu és fer-se un test d’antígens. Els centres d’Atenció Primària els faciliten cada dia, ja que aquesta és la manera més eficaç per poder distingir les dues malalties. En cas de resultar positiu, tant el xiquet o xiqueta infectat com els familiars que no estiguen vacunats, ja que un contagi infantil pot significar un brot en la família. Tot i així, García ha assegurat que els símptomes en els més menuts no solen ser freqüents ni greus. La majoria són processos catarrals comuns.

També et pot interessar

stats