Dietistes i nutricionistes adverteixen que el 60% dels productes de la cistella de la compra són processats i envasats

Aquest dimarts se celebra el Dia Mundial de l'Alimentació.

Dietistes i nutricionistes adverteixen que el 60% dels productes de la cistella de la compra són processats i envasats
Dietistes i nutricionistes adverteixen que el 60% dels productes de la cistella de la compra són processats i envasats

El Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana (CODiNuCoVa) ha advertit que el 60% dels aliments que integren la cistella de la compra és processat o envasat. A més, ha alertat que més de la meitat dels productes envasats supera els límits de sucre, sodi, greixos refinats o calories.

Així mateix, CODiNuCoVa ha alertat que l'etiquetatge dels productes alimentaris a Espanya és "poc útil perquè requereix un alt nivell de coneixements de nutrició per a poder interpretar-lo i no facilita la compra d'aliments saludables". En aquest sentit, com ha explicat la presidenta de la institució, Paula Crespo, els professionals reclamen "un etiquetatge frontal senzill i visual que ajude a identificar ràpidament els nutrients de risc en els aliments" i celebren la proposta del Ministeri de Sanitat que planteja la inclusió de sistemes gràfics d'etiquetatge per a facilitar la comprensió als consumidors i consumidores. 

L'enquesta  'Com mengem a la Comunitat Valenciana?', realitzada per CODiNuCoVa, revelava recentment que entre la ciutadania valenciana estan instaurats hàbits alimentaris com l'elevada ingesta d'aliments ultraprocessats, dolços i brioixeria entre el jovent, així com l'excés de productes congelats i el menjar ràpid

Greenpeace advoca per eliminar la ramaderia industrial 

Greenpeace ha reclamat l'eliminació de la ramaderia industrial que emet el 14,5% dels gasos d'efecte hivernacle del planeta i que provoca un desproporcionat ús de terres agrícoles en la producció de pinsos, per la qual cosa considera que és una "peça fonamental" per a aconseguir frenar el calfament global.

L'ONG creu que reduir tant la producció com el consum de carn i d'altres derivats animals tindria nombrosos beneficis associats amb la mitigació del canvi climàtic i pel "desproporcionat" ús de terres agrícoles per a producció de pinsos que requereix, de manera que contribuiria a alimentar a milions de persones.

De fet, l'ONG calcula que si en comptes d'aquest ús de la terra per a produir pinsos per a animals es destinara a produir aliments, entorn de 4.000 milions de persones més es podrien alimentar a tot el món. En aquest context, recorda que Espanya és el segon país europeu amb més consum de carn per persona.

Així, assenyala que les ciutats són responsables del 70 per cent de les emissions de gasos d'efecte hivernacle i són les principals compradores de grans quantitats d'aliments, per la qual cosa Greenpeace els atribueix una "enorme responsabilitat" en el futur del planeta i la salut global de la ciutadania.

També et pot interessar

stats