Diego El Cigala, detingut a Madrid per violència de gènere

El cantant de flamenc, de 52 anys, té previst actuar en el SOM Festival Castelló el 22 d'agost

El cantant de flamenc Diego El Cigala, en una imatge d'arxiu
El cantant de flamenc Diego El Cigala, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Policia Nacional ha detingut en un hotel de Madrid el cantaor flamenc Diego El Cigala per un presumpte delicte de violència de gènere, ocorregut a Jerez de la Frontera (Cadis), segons han informat a Efe fonts de la investigació. L'arrest ha tingut lloc dimecres a la nit a l'Hotel Catalonia Atocha, situat en el número 81 del madrileny carrer Atocha. Després de ser detingut, el cantant, de 52 anys, ha passat la nit en la comissaria de Centre. Se li imputen presumptes maltractaments ocorreguts a Jerez de la Frontera.

No és la primera vegada que la Policia deté Diego Ramón Jiménez Salazar, conegut artísticament com Diego El Cigala. En 2014 va ser condemnat pel jutjat d'instrucció número 12 de Madrid per una falta d'amenaces a una hostessa, a la qual va haver de pagar vint dies de multa, a raó de sis euros per jornada, fins a un total de 245 euros pels dies que va estar incapacitada per a treballar. A més, la justícia el va obligar a abonar-li 1.200 euros més per les seqüeles que va patir i 2.520 més per les despeses mèdiques.

Segons els fets provats en eixe cas, El Cigala va embarcar el 29 de març de 2003 en l'aeroport de Barajas en un vol d'Air Europa amb destinació a Tenerife i, després de seure, es va dirigir a l'hostessa, a qui va entregar una bossa amb un vestit perquè el guardara. Ella li va contestar que en l'avió no hi havia armaris i li va indicar que podia col·locar el paquet en el compartiment situat damunt del seient. "En un to tremendament exaltat i agressiu", va començar a proferir expressions contra la xica com ara "eres una bruta, la teua cara no m'agrada res, et trauré de l'avió amb les cames per davant, te'n recordaràs de mi, em cague en tu i en els de la teua raça".

D'altra banda, el passat 6 de maig l'artista va patir un lleu accident de trànsit a República Dominicana, quan el seu vehicle va col·lidir amb un carro fúnebre.

L'intèrpret de Llàgrimes negres té una carrera de més de 25 anys en la música, amb aproximadament dotze produccions discogràfiques que han rebut nominacions als Grammy i discos de platí. Aquest dimarts se sumava al cartell de SOM Festival Castelló amb un concert previst per al diumenge 22 d'agost que forma part de la gira "Cigala canta a Mèxic".

També et pot interessar

stats