Dídac i Julián ja poden anar a escola a Almedíxer

Reobrin l'escola set anys després en aquest municipi de l'Alt Palància amb quatre xiquets i una mestra.

Dídac i Julián ja poden anar a escola a Almedíxer

Almedíxer està d'enhorabona. Dídac i Julián ja poden anar a escola al seu poble. Aquest municipi de 260 habitants empadronats i situat al cor del parc natural de la Serra d'Espadà (Alt Palància) ha reobert aquest dimecres l'escola municipal després de més de set anys tancada. Allí estudiaran de moment quatre xiquets, el mínim exigit per a poder reobrir el centre, en una aula i amb una mestra. Fins al setembre hi havia sols tres xiquets al poble, que havien de desplaçar-se al poble veí de Castellnovo. Però al setembre es va instal·lar al poble una nova família amb un fill, fet que fa possible reobrir l'escola.

À Punt va tractar la situació escolar d'Almedíxer en un capítol del programa Inoblidables. Emés en gener de 2020, el programa explicava la situació dels més menuts de la localitat i contava com Dídac i Julián s'havien de desplaçar cada dia al centre escolar de Castellnovo. En el programa també s'explica que Almedíxer va disposar en el passat d'un aulari que formava part del CRA (Centre Rural Agrupat) Palància-Espadà i es va tancar al curs 2012-2013 perquè dos dels cinc alumnes passaren a educació secundària.

Els quatre alumnes de l'escola d'Almedíxer / GVA

A l'Ajuntament es mostren satisfets per reobrir l'escola "després de tants anys". El municipi viu del turisme i també de l'agricultura, especialment de l'extracció de suro. El president de la Generalitat, Ximo Puig, també ha mostrat la seua satisfacció per la reobertura de l'escola d'Almedíxer. "Avui, a Almedíxer, es respira més vida. Gràcies als qui ho heu fet possible amb tant d'esforç. Aquesta imatge és el camí contra la despoblació", ha defensat el president en un tuit. "Ací està el futur", ha defensat Puig en un missatge acompanyat d'una foto dels quatre estudiants.

També et pot interessar

stats