La diabetis afecta una de cada dues persones no diagnosticades

Els investigadors de la Universitat Politècnica de València treballen en un robot per a gestionar la malaltia amb xiquets i xiquetes.

Robot dissenyat per la UPV per a gestionar la malaltia

Hui se celebra el Dia Mundial de la Diabetis, una malaltia que afecta, d'acord amb les xifres de la Fundació per a la Diabetis, una de cada dues persones, però aquestes no estan diagnosticades. Aprofitant la jornada, els investigadors de la Universitat Politècnica de València han obert les portes del laboratori especialitzat en diabetis a l'equip d'À Punt Notícies.

Entre les seues línies d'investigació, destaca un videojoc que ensenya els xiquets i les xiquetes a conéixer els efectes d'una administració correcta de la insulina, o una aplicació que ajuda a controlar la medicació a través d'un pàncrees artificial.

A través d'un viatge en avió, aquest videojoc transporta els més menuts per un recorregut en què poden veure què passa si mengen molt o poc, quins són els efectes de fer exercici o si s'injecten insulina de forma correcta. Es tracta de videojocs i robots que ensenyen els conceptes bàsics sobre la gestió de la diabetis d'una forma amena i divertida.

A més, també treballen en una aplicació per al mòbil que pretén dosificar de manera automàtica la insulina per a poder aconseguir els nivells de glucèmia adequats, i també la supervisió dels pacients. Una ferramenta que ja es troba en fase de validació clínica i en què la participació dels pacients ha sigut fonamental per a l'estudi.

És per això que, aquest dissabte 17 de novembre, el grup de Tecnodiabetis-ai2 ha organitzat unes jornades on tots els interessats podran conéixer la seua tasca i podran formar part de les seues investigacions.

Campanya La família i la diabetis

Aquesta malaltia afecta 425 milions de persones a tot el món, i el catorze per cent de la població a la Comunitat Valenciana. Enguany, la Federació Internacional de la Diabetis ha anunciat que la campanya se centrarà en la família i la diabetis. L'objectiu principal serà conscienciar sobre l'impacte que té la malaltia en les famílies i el paper fonamental que tenen en l'educació, la prevenció i l'atenció.

També et pot interessar

stats