Primer dia de vacunació amb Janssen: “Fa mesos que no veig els meus nets i en tinc moltes ganes”

Els 48 punts habilitats a l'interior de la Comunitat Valenciana han administrat la vacuna monodosi

Primer dia de vacunació amb Janssen: “Fa mesos que no veig els meus nets i en tinc moltes ganes”
23 d'abril 2021 - 17:01

Aquest divendres ha sigut la primera jornada de vacunació amb les dosis de Janssen, la filial farmacèutica de Johnson & Johnson. Entre el divendres i el dissabte s’espera subministrar l’antídot a 4.894 persones del grup d'edat de 70 a 79 anys. 

L’expectació per a rebre la vacuna era tan gran que hi ha hagut aglomeracions i llargues cues davant del centre de salut en llocs com Requena. “Una dona està ací des de les huit de matí” ha asegurat Dora Ochoa, veïna d’El Reatillo. “Els majors sempre venim un poc abans” reconeixia Manolo, veí de Requena. Altres, en canvi, l’han rebuda amb molta emoció: “Jo l’haguera preferida per a la meua filla”, confessa María Dolores Martínez, veïna de Requena. 

Els municipis més xicotets a rebre la dosi han sigut la Vall d’Alba, a la Plana Alta, on s’han subministrat una dotzena de vacunes per a persones d’aquesta edat. I a Benlloch, on s'ha vacunat cinc persones. “Fa mesos que no veig els meus nets i en tinc moltes ganes” ha dit Emilia Beltran, veïna de la Vall d’Alba. 

Amb aquesta ja són quatre els tipus de vacunes contra el coronavirus que s'administren a la Comunitat Valenciana. Aquesta és, en canvi, la primera monodosi, és a dir, només s’inocula una injecció per a rebre la immunitat. A més, permet la conservació entre 2 i 8 °C durant tres mesos, fet que en facilita el transport i la distribució. En total, Sanitat ha rebut 14.600 dosis destinades a la Comunitat Valenciana, que compten amb l'aval de l'Agència Europea de Medicaments.

També et pot interessar

stats