En el dia de la Terra la NASA ens mostra el nostre planeta com no l'havíem vist

Les constants vitals del planeta en temps real, a l'abast de tot el món amb l'aplicació "Eyes on the Earth".

En el dia de la Terra la NASA ens mostra el nostre planeta com no l\'havíem vist
En el dia de la Terra la NASA ens mostra el nostre planeta com no l'havíem vist

La NASA celebra el dia de la Terra amb l'exhibició d'una bateria de tecnologies capdavanteres que ajuden els científics i els especialistes mediambientals a comprendre i protegir millor el nostre planeta i encoratja el públic a utilitzar una sèrie de ferramentes en línia disponibles des de hui. Descarregant l'aplicació Eyes on the Earth podem monitoritzar en temps real dades com la variació del nivell del mar, la concentració del CO, la concentració de l'ozó antàrtic o la temperatura de la superfície terrestre en qualsevol punt del planeta. L'eina permet seguir l'evolució d'erupcions volcàniques o incendis en temps real mitjançant l'indicador de la concentració de CO i comprovar l'evolució de la temperatura global amb les dades de temperatura en superfície.

L'aplicació mostra la localització en temps real dels satèl·lits que la NASA dedica a observar la Terra  i amb la pestanya Latest Events qualsevol pot explorar esdeveniments recents, com supertempestes, erupcions volcàniques o desastres naturals mitjançant imatges geolocalitzades de satèl·lit.

Variació mitjana mensual del nivell del mar en març 2018 (esquerra) | Columna de CO atmosfèric del 18 de març al 2 d'abril de 2018 (dreta)

Des de l'aparició dels primers satèl·lits, la NASA ha dedicat els seus esforços a l'exploració de l'espai, però ha continuat observant la Terra per a incorporar les noves tecnologies que ja inclouen drons equipats amb càmeres especials que permeten estudiar l'evolució de les barreres coral·lines, una nova generació de versàtils mini satèl·lits, i una rapidesa cada vegada major en l'obtenció i anàlisi de les dades obtingudes per respondre amb immediatesa en el cas de terratrémols, inundacions o incendis.

Localització en temps real dels satèl·lits de la NASA que observen la Terra (esquerra) | Temperatura mitjana en superfície del 19 al 21 d'abril de 2018 (dreta)

També et pot interessar

stats