Dia pacta l'ERO amb els sindicats majoritaris i el redueix a 1.604 persones

CCOO rebutja les condicions de la nova proposta perquè no hi ha "cap garantia" que la nova directiva no plantege més acomiadaments.

Treballadores de Dia es manifesten davant d'una botiga, en una imatge d'arxiu
Treballadores de Dia es manifesten davant d'una botiga, en una imatge d'arxiu / CCOO

La plantilla de Dia continua les mobilitzacions contra l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que pretén eliminar 1.604 llocs de treball en tot Espanya. "En Dia no sobra ningú", van cridar centenars de persones en ciutats com Elx i València durant la vaga convocada el 20 de març per Comissions Obreres (CCOO), sindicat que rebutja les condicions de la companyia.

La cadena de supermercats ha arribat a un acord amb els dos sindicats majoritaris, Fetico i UGT, i ha reduït un 22% els acomiadaments proposats pel consell el 30 de gener. No obstant això, CCOO es nega a donar suport al nou text "per a evitar les mesures traumàtiques". El sindicat ha manifestat en un comunicat que no hi ha "cap garantia" que la nova directiva canvie l'estratègia de gestió i plantege un nou ERO l'any vinent.

Per a fer front a aquesta possibilitat, van plantejar que les mesures no s'aplicaren els pròxims tres mesos perquè s'aclariren els dubtes d'estratègia de l'empresa. També que les botigues es mantingueren obertes fins al 30 de juny "per a donar temps a gestionar les eixides i augmentar les possibilitats de venda", i que es pagara una indemnització extra a les eixides voluntàries. "L'empresa ha dit que no", manifesta el sindicat en la nota.

També et pot interessar

stats