Dia Mundial de les Zones Humides

A la Comunitat Valenciana hi ha 48 zones humides, com l’Albufera de València, la marjal de Peníscola o les llacunes de Torrevella.

Dia Mundial de les Zones Humides
Dia Mundial de les Zones Humides

Aquest dissabte se celebra el Dia Mundial de les Zones Humides. De cap a cap de la Comunitat Valenciana hi ha 48 zones humides. La més coneguda és l'Albufera de València, però també hi ha marjals, salines, llacunes com la Marjal de Peníscola, el Fondo d’Elx, el Prat de Cabanes-Torreblanca, les Llacunes de la Mata i Torrevella, i les Salines de Santa Pola, entre d'altres. 

Un estudi evidencia que en els últims vint anys s'han recuperat quasi 18.000 hectàrees de zones humides a Espanya. No obstant això, les dades també indiquen que des del principi del segle XX s'han perdut la meitat de les zones humides. 

En els últims 44 anys, el ritme de destrucció ha sigut de l'1 per cent cada any. Això, malgrat que les zones humides proporcionen, cada any, el 40% dels serveis socioeconòmics al planeta, com aigua, aliment i prevenció de catàstrofes. A més de ser un important embornal de CO2. 

En aquest context, la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha subratllat el compromís del govern espanyol per a protegir-les. Així mateix, ha determinat que s'han d'intensificar els esforços perquè les restauracions siguen visibles per a la ciutadania.

També et pot interessar

stats