El Dia Mundial del Donant de Sang posa el focus en l'accés a la sang segura

Enguany, el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana ha registrat 7.500 nous donants.

VÍDEO | El Dia Mundial del Donant de Sang posa el focus en l'accés a la sang segura

Aquest diumenge 14 de juny se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang, una iniciativa posada en marxa el 2004 per l'Organització Mundial de la Salut, que cada any posa el focus en un nou tema i és acollida per una ciutat diferent.

Enguany, a causa de la pandèmia, la celebració es farà de manera virtual sota el lema “Dona sang perquè el món siga un lloc més saludable”, ja que l'OMS ha volgut emfatitzar la importància de disposar de sang segura, fonamental en els tractaments i en les intervencions urgents.

La campanya “La sang segura salva vides” denuncia que l'accés a fluids sanguinis fiables continua sent el privilegi d'unes poques persones. De fet, la majoria dels països d'ingressos baixos i mitjans tenen dificultats per a aconseguir sang segura perquè falten donacions i equips per a analitzar la sang. A escala mundial, el 42% de les donacions de sang es fa en països d'ingressos alts, en els quals només viu el 16% de la població mundial.

En aquesta línia, el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) ha obtingut des de principi d'any 70.443 unitats de sang i ha registrat 7.500 donants nous. Segons la consellera de Sanitat, Ana Barceló, la solidaritat d'aquestes persones ha permés cobrir la demanda als hospitals durant la pandèmia.

El 2019, el CTCV va aconseguir un total de 171.419 unitats de sang registrades per part d'uns 116.000 donants, molts dels quals van acudir a donar en més d'una ocasió. D'aquests, 18.887 van ser donants nous.

També et pot interessar

stats