El Dia Mundial contra el Càncer visibilitza una malaltia que s’emporta 26.000 vides diàries

L’Associació Espanyola contra el Càncer recomana a les empreses adaptar el treball als malalts i facilitar el seu retorn al món laboral.

VÍDEO | El Dia Mundial contra el Càncer visibilitza una malaltia que s’emporta 26.000 vides diàries

El 4 de febrer és el Dia Mundial contra el Càncer, moment en què organitzacions i persones de tot el món visibilitzen una malaltia que s’emporta al voltant de 26.000 vides diàries.

Carlos Camps, cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital General de València, ha explicat a Les notícies del matí que el tipus de càncer més freqüent és el de còlon, perquè afecta els dos gèneres, i el càncer de mama en la dona i el de pulmó en l’home. “En l’home, el càncer de pulmó s’ha estabilitzat amb una tendència al descens, mentre que en la dona el creixement està sent molt preocupant”, ha afirmat, a més d’afegir que actualment en Espanya es diagnostiquen a l’any al voltant de 6.000 càncer de pulmó en dones “i es deu fonamentalment al canvi d’hàbits, com el tabaquisme”.  

Segons les dades, 9,5 milions de persones a tot el món moriran enguany de càncer i, a Espanya, es diagnosticaran més de 277.000 tumors. A la Comunitat Valenciana, concretament, es diagnostiquen 71 nous casos cada dia.

La tendència disminueix pels hàbits saludables

Tot i que es registren 31 morts cada any a la Comunitat Valenciana, la taxa de mortalitat es redueix. L’oncòleg ha ressaltat que, de cada deu casos de càncer, quatre es deuen als hàbits de vida: el tabac, l’obesitat i l’absència d’exercici. “Les mesures antitabac en l’home han aconseguit frenar el seu consum i la gent intenta fer més exercici, i la resta dels tumors es produeixen per l’envelliment”, ha detallat, a més d’emfatitzar que cal donar suport la investigació “perquè si no, no podrem mai amb aquesta malaltia”.

Les línies d’investigació, ha detallat Camps, se centren en les alteracions moleculars i els fenòmens d’immunitat. “No tot està en mans del metge, hem de ser molt capaços d’evitar hàbits tòxics, fonamentalment el tabac”, ha destacat.

Conscienciar la població perquè duga hàbits de vida saludable i la detecció primerenca són els objectius de l’Associació Espanyola contra el Càncer. Aquesta recomana a les empreses adaptar el treball als malalts i tractar de manera individual el seu retorn al món laboral.

També et pot interessar

stats