Les famílies poden arribar a estalviar 1.000 euros a l'any si beuen aigua de l’aixeta i no embotellada

En el Dia Mundial de l’Aigua recordem algunes recomanacions per a un consum més responsable.

DIA DE L'AIGUA

Aquest dilluns es commemora el Dia Mundial de l’Aigua, una data que també serveix per a repassar alguns consells útils per a un consum més responsable d’aquest recurs escàs però tan necessari. Un d’aquest pot ser, per exemple, beure aigua de l’aixeta i no embotellada, una decisió que, a més, té repercussions econòmiques, ja que segons un estudi de la Unió de Consumidors, fent aquesta acció les famílies poden arribar a estalviar 1.000 euros a l’any.

Un equip d’À Punt NTC ha visitat Bea Ramírez, una veïna de València que s’ha instal·lat a la pica de la cuina de casa un aparell d’osmosi per a millorar el sabor de l’aigua de l’aixeta. En el seu cas, són quatre de família i ja han notat una reducció en el volum de plàstic que generen. Tot i això, el consum d’aigua embotellada continua sent majoritari encara que cada vegada hi ha més persones preocupades pels residus.

Altres recomanacions per a ser més conscients de com s’utilitza l’aigua passen per no deixar-la córrer mentre escurem o ens llavem les dents; esperar que la llavadora o el llavaplats estiguen plens per a posar-los en marxa, o reutilitzar l’aigua amb què cuinem per a regar les plantes.

També et pot interessar

stats