Dia Internacional de les Persones Sordes

La Confederació Estatal de Persones Sordes ha fet públic un manifest per a demanar la incorporació de la llengua de signes en la Constitució.

Dia Internacional de les Persones Sordes
Dia Internacional de les Persones Sordes

Aquest dissabte és el Dia Internacional de les Persones Sordes. Coincidint amb aquesta data, la Confederació Estatal de Persones Sordes ha fet públic un manifest per a demanar la incorporació de la llengua de signes en la Constitució i per a reivindicar la implantació d’aquesta llengua en la societat. Es tracta d’un dia amb caràcter reivindicatiu on les comunitats sordes de les diferents regions i països visibilitzen la seua realitat davant del món i les seues demandes en qüestió de drets.

En línia amb aquestes reivindicacions, À Punt Mèdia incorporarà la llengua de signes en els informatius del matí. A partir de dilluns, de huit i mitja a nou del matí, l’informatiu oferirà les notícies adaptades per a les persones sordes, amb un intèrpret en llenguatge de signes. D’aquesta manera, la televisió pública dels valencians fa un pas endavant per afavorir l'accessibilitat de les més de cent vint-i-huit mil persones amb algun tipus de discapacitat auditiva que viuen a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats