Dia Internacional de la Paella, un reconeixement a la nostra gastronomia

Les xarxes socials es convertiran en l'ingredient fonamental per a compartir imatges de totes les variants que té la paella.

La paella és un dels plats més complets de la dieta mediterrània.

Un dia oficial per a celebrar el nostre plat més internacional. El Dia Internacional de la Paella (World Paella Day), que coincideix amb la sega de l'arròs, és una iniciativa conjunta d'institucions, entitats i professionals per a projectar la Comunitat Valenciana com a destinació gastronòmica internacional. El logo d'aquesta cita gastronòmica consisteix en la imatge d'una paella amb els colors de la senyera i el blau turquesa del mar Mediterrani traçant el número 20 en el seu interior. Aquest dia comptarà amb l'etiqueta #worldpaelladay per a les xarxes socials. A més, les xarxes d'À Punt utilitzaran l'etiqueta #PaellaÀPunt.

La paella s'ha convertit en un dels plats més famosos del món. Segons l'estudi internacional de la paella que va fer Originalpaella.es, i l'Escola d'Arrossos i Paella Valenciana, la paella és el plat més buscat en Internet a Espanya, i el quart a tot el món, per davant de les hamburgueses, el cuscús, els espaguetis o els sàndwitxs. Més enllà de receptes i ingredients, un dels objectius del Dia Internacional de la Paella és celebrar la internacionalització del plat i convidar tothom a compartir la seua paella en les xarxes socials.

És important destacar que els dietistes consideren la paella com un dels plats més complets de la dieta mediterrània. Així ho asseguren els dietistes i nutricionistes de la Comunitat Valenciana, que han volgut recordar l'aportació nutricional d'aquest menjar valencià tan tradicional. La presència de proteïnes, verdures i hidrats de carboni converteixen la paella en un dels plats més beneficiosos per al nostre cos.

Un concurs de paelles en À Punt Directe

En el programa "À Punt Directe" d'ahir també van voler celebrar aquest dia amb un concurs en què la diversió va ser l'ingredient principal. Quatre equips de diferents programes de la televisió d'À Punt (Comediants, Family Duo, la nova sèrie de ficció La Vall i À Punt Directe) intentaren cuinar la millor paella. 

El jurat va dubtar entre dues paelles que van quedar finalistes, la que va cuinar l'equip de Comediants i la proposta d’À Punt Directe. Finalment, l'equip de Comediants, amb Eugeni Alemany, Maria Juan i Carol Tomás, va aconseguir el diploma a la millor paella d'À Punt Directe 2018, perquè segons el jurat, l’arròs estava soltet i tenia el punt justet de socarrat.

La ciutat de València acull una degustació de paelles

La plaça de l'Ajuntament de València acull hui, amb motiu del Dia Mundial de la Paella, una demostració culinària que permetrà degustar, entre les 11:00 h i les 13:30 h, paelles de nou punts geogràfics diferents de la Comunitat Valenciana.

La regidora de Turisme, Sandra Gómez, ha donat a conéixer aquesta activitat que deixarà patent la versatilitat d'aquest plat, amb les paelles que cuinaran els restaurants Bonaire (el Palmar), La Granja i Ri-Ra (Sueca), la xef Chabe Soler (La Ferrera, Pinedo), i el Centre de Turisme de València.

A més, a la vesprada hi haurà animacions audiovisuals, i a les 20:00 h Bajoqueta Rock farà un concert en directe.

També et pot interessar

stats