Com és el dia a dia a l’institut d’un xiquet cec?

Acompanyem Álex Gasch, alumne cec de Benifairó de les Valls, en el primer dia de classe

Acompanyem Álex, un adolescent cec, en el primer dia de classe / À Punt NTC

Álex és cec de naixement, però això no li impedeix fer vida normal i assistir a classe com qualsevol altre adolescent de la seua edat. 

Aquest dimecres À Punt l’ha acompanyat en el primer dia de classe per veure com supleix la manca de visió amb tecnologia. 

Ple de l’emoció de començar una nova aventura educativa i, sobretot, de retrobar-se amb els companys i les companyes, ens ha explicat com mitjançant un programa informàtic pot descarregar-se els llibres de text i llegir-los en braille a l’ordinador com si fora un full. A més, gràcies a la professora de reforç que l'ONCE envia a l’institut, Álex té tot el que necessita per A poder seguir les lliçons en igualtat de condicions amb la resta de la classe.

Però Álex no és l’únic alumne de l'Institut La Vall de Segó, a Benifairò de les Valls (Camp de Morvedre), amb diversitat funcional. Amb ell han començat aquest dimecres el curs dos alumes més. I és que aquest centre és una mostra de com l'educació pública facilita els estudis a l'alumnat que té unes capacitats diferents perquè puguen cursar els estudis i tindre les mateixes oportunitats que els altres.

També et pot interessar

stats