La DGT vol prohibir que els patinets circulen per la vorera i a més de 25 km/h

Els conductors hauran de sotmetre’s a controls d’alcohol i drogues, segons l’esborrany de reial decret que elabora Trànsit.

La DGT prepara un reial decret per a regular l’ús del patinet elèctric

La Direcció General de Trànsit (DGT) prepara un reial decret per a regular l’ús del patinet elèctric. Segons fonts de la DGT citades per Efe, la idea és aprovar una normativa bàsica estatal, que posteriorment puguen ampliar els ajuntaments.

L’esborrany contempla limitar la velocitat màxima a 25 km/h i impedir que els patinets circulen per la vorera.

A més, preveu que els seus conductors puguen ser sotmesos als controls d’alcoholèmia i drogues, en les mateixes condicions que ho fan els conductors dels altres vehicles. 

Per contra, descarta la necessitat d’un permís per a conduir els patinets i manté la seua catalogació com a vehicles de mobilitat personal (VMP) amb propulsió elèctrica.

La DGT ha destapat el projecte l’endemà de ser conegut el primer atropellament mortal d’un vianant per un patinet elèctric a Espanya. La víctima ha sigut una dona de 92 anys i va perdre la vida quan anava per la vorera a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) per l’impacte d’un d’aquests vehicles on circulaven dos joves. L’accident va tindre lloc l’agost i s’ha obert una investigació per a determinar si un dels conductors consultava el mòbil en el moment del sinistre. 

El director general de trànsit, Pere Navarro, va avançar ara fa un mes que el seu departament regularia els patinets, davant la sol·licitud de “cobertura jurídica” de molts ajuntaments per la sobtada proliferació d’aquests vehicles a les ciutats. 

La DGT també va emetre una instrucció sobre “vehicles de mobilitat personal” en 2016 en la qual destacava que no podien ser assimilats als vianants ni ser considerats vehicles de motor.

També et pot interessar

stats