La DGT sanciona quatre de cada deu vehicles de transport escolar

La Direcció General de Trànsit va controlar 2.563 vehicles en la campanya especial de vigilància entre els dies 13 i 17 de desembre

998 vehicles escolars van ser denunciats per la DGT en la campanya especial de vigilància
998 vehicles escolars van ser denunciats per la DGT en la campanya especial de vigilància / À Punt

Quatre de cada deu vehicles de transport escolar han sigut sancionats en la campanya especial de vigilància posada en marxa per la Direcció General de Trànsit (DGT) entre els passats dies 13 i 17.

L'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil va controlar 2.563 vehicles de transport escolar, dels quals 998 van ser denunciats per diversos motius, la majoria administratius, un fet que suposa un increment del 1,5 per cent respecte a la mateixa campanya duta a terme el mes de gener passat, informa la DGT.

Només un conductor va ser denunciat per excés de velocitat i cap d'ells va donar positiu en els controls preventius d'alcohol, encara que tres sí que ho van fer en drogues.

Respecte a l'ús del cinturó de seguretat, cinc vehicles van presentar anomalies en el funcionament dels sistemes de retenció.

No obstant això, la majoria de denúncies van ser de caràcter administratiu: 710 per no disposar de l'autorització especial per a fer el transport escolar i 237 per no tindre subscrita una assegurança de seguretat il·limitada.

Vint-i-tres dels conductors sotmesos als controls van ser denunciats per excés de temps de conducció, dèneu per no dur a l'autocar una persona encarregada de la cura de menors, 45 per no disposar del corresponent senyal de transport escolar i 15 per mancar d'un dispositiu lluminós amb senyal d'emergència.

També et pot interessar

stats