La DGT regularà l'ús dels patinets elèctrics

Ribó demana a Trànsit que hi haja una bona convivència entre els nous vehicles i els vianants.

Joan Ribó ha defensat l'aposta del seu govern municipal pels patinets elèctrics. Elena Tamarit
Joan Ribó ha defensat l'aposta del seu govern municipal pels patinets elèctrics. Elena Tamarit

La Direcció general de trànsit regularà l'ús dels patinets elèctrics en el reglament de vehicles. Des de la DGT han assegurat que molts ajuntaments els havien demanat cobertura jurídica sobre els nous vehicles de mobilitat urbana que estan apareixent.

Així ho ha indicat el director general de trànsit, Pere Navarro, després de participar en una jornada sobre plans de mobilitat organitzada per la Fundació Pons i el Congrés Nacional del Medi Ambient.

Navarro ha assegurat que els patinets van a estar regulats en el reglament de vehicles "perquè tinguen una certa personalitat jurídica" encara que ha precisat que "es donaran unes normes molt bàsiques".

"És a dir, els ajuntaments ens estan demanant que els reconeguem com a vehicles de la forma que siga i que els classifiquem a l'efecte de facilitar que ells puguen fer la seua pròpia regulació i en això estem, perquè cal fer-ho", ha precisat.

Després de conèixer aquest annunci, l'alcalde de València, Joan Ribó, ha defensat l'aposta del seu govern municipal pels patinets elèctrics i ha desitjat que la DGT impulse "normes clares" sobre l'ús d'aquest tipus de vehicles

"Volem que existisca una bona convivència entre els patinets i els vianants i amb la resta dels vehicles", ha afegit l'alcalde, qui per aquest motiu ha advocat per la seua regulació.

L'esborrany de l’ordenança municipal introdueix per primera vegada els vehicles de mobilitat personal i patinets, prohibits fins ara, i estableix que els patinets elèctrics han de circular pels carrils bici i per carrers assenyalats com ciclocarrers, zones residencials i amb un límit de velocitat màxima a 30 km/h i mai per les voreres.

Aquells de potència fins a 20 km/h, 25 quilos i amb capacitat per a una persona podran circular per carrers per als vianants a 10 km/h, a 15 km/h per carrils bici sobre la vorera i a 20 km/h per carrils bici en la calçada. A més, no serà obligatori portar casc en els patinets elèctrics, encara que sí llums i timbre, i se suggerirà que porten elements reflectors visibles.

Durant la primera setmana de setembre, la Policia Local de València va confiscar més de 80 patinets elèctrics de l'empresa nord-americana Lime.

També et pot interessar

stats