La DGT preveu vora 20 milions de desplaçaments aquest Nadal

El dispositiu especial comença aquest divendres a les 15:00 hores i acabarà el 6 de gener.

La DGT preveu vora 20 milions de desplaçaments aquest Nadal
La DGT preveu vora 20 milions de desplaçaments aquest Nadal

A les 15:00 hores d'aquest divendres la Direcció General de Trànsit (DGT) ha posat en marxa l'operació especial de Nadal. Es preveu que hi haja vora dos milions de desplaçaments a les carreteres de la Comunitat Valenciana i 19,8 milions per tota Espanya fins al 6 de gener, un període en el qual s'intensificaran els controls d'alcoholèmia i s'utilitzaran drons per a vigilar les carreteres convencionals.

Aquesta operació, que durarà 18 dies, es dividirà en tres fases coincidint amb els principals dies festius. La primera s'ha anomenat "Nadal" i és la que arranca aquest divendres i acabarà la mitjanit del pròxim dimecres 25. En Aquest primer tram es preveuen 6,8 milions de desplaçaments.

La segona fase, la de Cap d'Any, es desenvoluparà entre el divendres 27 de desembre i el dimecres 1 de gener coincidint amb l'entrada a 2020. La fase que tancarà aquest operatiu serà la de Reis que es posarà en marxa el divendres 3 al dilluns 6 de gener.

A qualsevol hora i en qualsevol carretera

Trànsit recomana anar amb compte en els trajectes curts i nocturns i prestar especial atenció a les condicions meteorològiques adverses típiques de l'hivern (com la pluja, la boira, el gel, la neu i el vent).

En tractar-se de dies de celebració, la DGT recorda als conductors que no han de consumir drogues ni begudes alcohòliques i que es realitzaran controls preventius d'alcoholèmia a qualsevol hora del dia i en qualsevol carretera.

Per altra banda, la Guàrdia Civil prioritzarà la vigilància en carreteres convencionals, on l'any passat van tindre lloc el 85% dels morts. Ací s'empraran dotze helicòpters i onze drons així com radars fixos i mòbils per a controlar la velocitat.

A més es vigilarà l'ús del mòbil i del cinturó amb tots els mitjans disponibles, des de 216 càmeres d'alta definició fins a vehicles camuflats.

Tot aquest dispositiu estarà coordinat pels 800 funcionaris i el personal tècnic especialitzat que atenen els Centres de Gestió de Trànsit i que comptaran amb l'ajuda dels més de 13.000 treballadors d'empreses de conservació i la resta dels titulars de carreteres i personal dels serveis d'emergència.

La DGT informarà a través del telèfon 011, internet, Twitter i en els butlletins informatius de les emissores de ràdio.

També et pot interessar

stats