La DGT preveu 2,8 milions de desplaçaments en la Comunitat Valenciana durant el pont de desembre

La delegació del govern ha fet una crida als conductors perquè "extremen les precaucions i respecten la normativa de circulació"

Retencions a l'A3
Imatge d'arxiu de retencions a l'A-3 / DGT

La Direcció General de Trànsit (DGT) preveu 2.835.000 desplaçaments de llarg recorregut a les carreteres de la Comunitat Valenciana –el 21% del total a Espanya– durant l'operació especial Pont de Desembre que comença aquest divendres. A més dels desplaçaments de llarg recorregut, al voltant dels grans nuclis urbans es generaran uns 6.195.000 moviments de vehicles per al conjunt de les tres províncies, segons informa la delegació del govern en un comunicat. 

La delegada del govern, Pilar Bernabé, ha fet una crida als conductors perquè "extremen les precaucions i respecten la normativa de circulació". Bernabé ha recordat que "és fonamental" evitar les distraccions, posant el mòbil en mode avió, portar passat el cinturó de seguretat, respectar la velocitat establida a la via i adaptar-la a les seues condicions "i, per descomptat, no posar-se al volant si s'ha ingerit alcohol o altres drogues".

Les festivitats del dimarts 6 i del dijous 8 de desembre, juntament amb els caps de setmana anterior i posterior i els diversos dies escolars no lectius escolars de què gaudiran en les diferents comunitats autònomes, faran que en aquests dies es generen multitud de desplaçaments, no només de llarg sinó també de curt recorregut.

Diverses fases

Segons les previsions de Trànsit, l'eixida dels grans nuclis urbans tindrà lloc en diverses fases: la més significativa, el divendres 2 de desembre i el dissabte 3 pel començament del període festiu; i la segona, la compresa entre el dimecres 7 i el dijous 8. Els moviments de tornada estaran centrats principalment en el diumenge 11 de desembre.

Per a afavorir la circulació en les zones més conflictives en cadascun d'aquests deu dies, la DGT ha previst, entre altres mesures de regulació i ordenació, la instal·lació de carrils reversibles i addicionals amb cons en les hores de més afluència circulatòria i l'establir itineraris alternatius. Així mateix, es paralitzaran les obres a les carreteres, es limitarà la celebració de proves esportives i altres actes que suposen ocupar la calçada, i es restringirà la circulació de camions en general i els que transporten determinades mercaderies en uns certs trams, dates i hores.

També et pot interessar

stats