La DGT preveu 18,3 milions de desplaçaments en l’operació eixida d’aquest Nadal

El dispositiu especial de trànsit preparat per a aquests dies arranca aquest divendres i intensificarà els controls d'alcoholèmia i de velocitat.

La DGT preveu 18,3 milions de desplaçaments en l’operació eixida d’aquest Nadal
La DGT preveu 18,3 milions de desplaçaments en l’operació eixida d’aquest Nadal / Europa Press

La Direcció General de Trànsit (DGT) preveu 18,3 milions de desplaçaments per carretera durant aquest Nadal. L’organisme ha posat en marxa un dispositiu especial, amb mitjans humans i materials, que començarà aquest divendres i finalitzarà el 7 de gener de 2019.

Una operació Nadal dividida en tres fases

L'Operació Nadal es planteja en tres fases. La primera es desenvoluparà del divendres 21 de desembre al dimarts 25, tot coincidint amb les dates de Nadal. Per a aquesta fase es preveuen 5,3 milions de desplaçaments. La segona fase és la de Cap d'Any, que es desenvoluparà del divendres 28 de desembre al dimarts 1 de gener de 2019, dates en les quals Trànsit espera 4,8 milions de desplaçaments. L’última fase serà la de Reis, i tindrà lloc del divendres 4 de gener al dilluns 7.

Controls més intensos

La DGT ha remarcat que s’ha d’anar amb compte pel que fa al consum de begudes alcohòliques i altres drogues, i també amb les condicions meteorològiques adverses. S'intensificaran els controls d'alcoholèmia i de drogues en qualsevol carretera i a qualsevol hora amb l'objectiu de previndre accidents. 

Paral·lelament s'intensificaran els controls de velocitat, sobretot a les carreteres convencionals. A més, s'han instal·lat carrils addicionals a les carreteres que registren més intensitat de circulació. També es restringirà la circulació de camions en certs dies, trams i hores, i de determinades mercaderies.

Recomanacions de la DGT

Trànsit recomana als conductors que circulen amb les llums enceses durant el dia, reduir la velocitat i augmentar la distància de seguretat. A més, considera imprescindible disposar de cadenes o pneumàtics d'hivern, i aconsella activar en el el mode cotxe per a evitar distraccions durant la conducció.

Així mateix, recorda l'obligatorietat de portar posat el cinturó de seguretat i que els menors vagen amb els seus sistemes de retenció infantil posats. 

També et pot interessar

stats