La DGT preveu 1,4 milions de desplaçaments a la Comunitat Valenciana en l’operació tornada

Durant aquest estiu han mort vint persones en les carreteres valencianes

Retencions de trànsit a la V-31
Retencions de trànsit a la V-31, en una imatge d'arxiu / DGT

La Direcció General de Trànsit (DGT) preveu 1,4 milions de desplaçaments en les carreteres valencianes durant l'operació especial de tornada de l'estiu, que es desenvoluparà des de les 15:00 hores d'aquest dijous fins a la mitjanit del diumenge 3 de setembre. Aquest fluix de trànsit representa el 21% dels desplaçaments a tot el país, segons ha assenyalat la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé.

A més, s’espera una afluència important de vehicles en els principals eixos i passos fronterers per l'Operació Pas de l'Estret, durant la qual augmenten els moviments de llarg recorregut en l'A-7 i l'AP-7.

La mortalitat a les carreteres augmenta un 67% 

Durant aquest estiu han mort vint persones a les carreteres valencianes (onze a la província d'Alacant i nou a la de València), un 67% més que en el mateix període de l'any passat.

Per aquest motiu, Bernabé ha fet una crida a la prudència i a respectar la velocitat establida, mantindre les distàncies de seguretat, apagar el mòbil, portar ben passat el cinturó de seguretat o el sistema de retenció infantil en el cas de menors i descansar cada dues hores en el cas de trajectes llargs.

A més, s’han establit mesures especials de regulació i ordenació del trànsit que afecten diversos trams conflictius, com l'A-3 al seu pas per Requena i Quart de Poblet; l'enllaç de la A-3 amb l'A-7 en el quilòmetre 340; a l’N-332 en la variant de Gandia i les travessies de Bellreguard i Oliva, i la CV-500. També es controlaran els accessos i eixides a l’A-70 en la circumval·lació d'Alacant i l'N-332 en els accessos a Altea, l’Altet-Santa Pola i Torrevella. A les comarques del nord, es vigilarà l’N-340 entre Castelló i Orpesa i la CV-13 en l'enllaç amb l'AP-7 i l'N-340 a Torreblanca.

També et pot interessar

stats