La DGT prepara nous canvis per a obtindre el carnet de conduir

Entre altres, destaca que, per cada examen pràctic de trànsit suspés, s’hauran de rebre 5 classes de conduir per a tornar-s'hi a presentar.

Imatge d'arxiu d'un examen teòric
Imatge d'arxiu d'un examen teòric / Europa Press

La Direcció General de Trànsit pretén que els ciutadans que vulguen traure's qualsevol tipus de permís de conduir tinguen una formació obligatòria teòrica presencial de huit hores.

Pel que fa a l'examen pràctic de conduir, per cada no apte, l'alumne haurà de rebre cinc classes de conduir entre la data de l'últim examen suspés i la de realització de la prova sol·licitada.

Així es desprén de l'esborrany del reial decret pel qual es modifica el Reglament General de Conductors, que contempla, entre altres coses, canvis en el sistema de formació viària i d'exàmens, tant teòrics com pràctics. La DGT preveu que aquestes mesures entren en vigor l'1 de juliol de 2019.

A més, s'estableixen terminis mínims de convocatòries entre una convocatòria i una altra. Així, quan l'aspirant no supere la prova, entre la primera i segona convocatòria hi haurà un termini mínim de 15 dies naturals; entre la segona i tercera, un termini de 30 dies naturals i entre la tercera i la quarta convocatòria, i d'ara en avant, el termini mínim serà de 20 dies.

Quant a la formació teòrica obligatoria, estarà relacionada amb els col·lectius vulnerables, com ciclistes, motoristes i vianants; els factors de risc, entre ells la velocitat, l’alcohol, i les drogues; les distraccions al volant; l’ús de sistemes de seguretat i les normes de circulació.

A més, es tractaran els accidents de trànsit com a "problema de salut pública", on els aspirants a conductors veuran les conseqüències econòmiques, socials i humanes dels sinistres vials.

Pel que fa als test específics, també s'haurà de certificar una formació presencial obligatòria. En el cas dels permisos AM, A1 i A2, per a ciclomotors i motocicletes de diferent cilindrada, s'haurà d'assistir a sis hores de classe. Mentre, els qui vulguen ser admesos als permisos C, C1, D, D1 per a camions i autobusos, o els combinats, només hauran de rebre dues hores de formació.

Canvis en l’examen pràctic

La DGT permetrà que els qui s'examinen del pràctic per a obtenir el permís de moto podran utilitzar un GPS en cas de no poder rebre les instruccions de l'examinador per l'intercomunicador. A més, per a realitzar la prova, els alumnes hauran d'examinar-se amb casc homologat, guants, jaqueta i pantalons per a muntar amb moto i botes de cuir.

L'esborrany del Ministeri de l'Interior també preveu canvis en el permís de conducció de classe B, que autoritzarà a partir d'ara, si es compta amb dos anys d'experiència, la conducció d'automòbils destinats al transport de mercaderies amb una massa entre 3.500 i 4.250 quilos.

També et pot interessar

stats