La DGT inicia una campanya especial de vigilància a camions i autobusos

Sis persones han perdut la vida en les carreteres aquest cap de setmana, 105 des que va començar l’any.

Un camió circula per una carretera de l'Horta en una imatge d'arxiu
Un camió circula per una carretera de l'Horta en una imatge d'arxiu / Efe

La Direcció General de Trànsit (DGT) posarà el focus en els camions i autobusos aquesta setmana. La Guàrdia Civil reforçarà els controls sobre les càrregues dels vehicles pesants, la velocitat, els tacògrafs i les hores de conducció i descans perquè la DGT se suma a una campanya internacional de supervisió de la seguretat d’aquests vehicles.

A més, els agents intensificaran també els controls d'alcoholèmia i drogues als conductors d'aquests vehicles i la inspecció de la documentació.

La campanya de vigilància se centra en aquests vehicles perquè, per les seues dimensions, generen danys més greus en cas d'accident. De fet, de l’últim any del que la DGT disposa de dades, el 2018, es desprén que els camions i els autobusos van estar implicats en l'11% i l’1% dels accidents amb víctimes, respectivament.

En el mateix any, els camions de més de 3.500 quilos van estar implicats en 4.302 accidents amb víctimes en el conjunt de l’Estat, en aquests sinistres van morir 283 persones. Els autobusos es van veure involucrats en 2.269 accidents amb víctimes, en els quals van morir 56 persones.

Sis morts el cap de setmana

Sis persones han perdut la vida en les carreteres aquest cap de setmana. Cinc dels sinistres van tindre lloc en carreteres convencionals.

Des que va començar l'any, fins al 9 de febrer, 105 persones han mort en accidents de trànsit.

També et pot interessar

stats