Les carreteres es preparen per a una operació tornada marcada per les eleccions generals

La DGT avança el dispositiu especial de tornada i reforça el personal de servei de 16:00 a 20:00

Aquestes mesures estan pensades perquè la tornada a casa es desenvolupe forma escalonada
Aquestes mesures estan pensades perquè la tornada a casa es duga a terme de manera escalonada / Eduardo Parra / 'Europa Press'

Milers de persones viatgen hui a casa amb l'objectiu d'exercir el seu dret a vot, la qual cosa presumiblement es traduirà en una activitat a les carreteres més gran que l'habitual. Per aquest motiu, i per a flexibilitzar la circulació de vehicles durant la jornada electoral, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha avançat a les 16:00 hores l'inici de les mesures reguladores que habitualment es posen en marxa els diumenges d'estiu a partir de les 18:00 hores.

Amb aquest sistema es pretén ampliar la capacitat dels trams d'accés a aquestes localitats per les carreteres que connecten segones residències i zones costaneres amb les urbs per a enfrontar llargues esperes en els temps de recorregut. Una planificació pensada perquè la tornada a casa es puga dur a terme de manera escalonada durant tot el dia i per a evitar aglomeracions en les hores amb un nombre més elevat de desplaçaments.

Com ens afecten aquestes mesures a la Comunitat Valenciana?

Entre les mesures de fluïdesa i regulació adoptades a la Comunitat Valenciana, destaca l'anul·lació de la via lenta de la A-3, en sentit a l'entrada de València (Setaigües), pensada per a mantindre una circulació regular i evitar que la incorporació dels vehicles des d'aquesta via als carrils principals puga generar frenades i col·lisions posteriors.

D'altra banda, també es realitzarà un entroncament en l'A-3 i A-7 a Riba-roja de Túria, i es disposaran cons per a facilitar l'accés dels vehicles provinents del nord de la província de València cap a la A-3 en sentit a Madrid per a facilitar les incorporacions dels vehicles provinents de la zona de platges a l'autovia.

Hi haurà reforç de personal i serveis

Entre les 15:00 i les 20:00 hores, l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil enfortirà el personal de servei en les vies d'accés principals de les grans localitats per a una gestió més gran de la circulació de vehicles. A més, es duran a terme diferents seguiments en temps real dels moviments que tinguen lloc per carretera per a evitar qualsevol incident inesperat.

D'altra banda, les obres en carretera, els esdeveniments esportius i la circulació de transports de càrrega perillosa patiran fortes restriccions per a evitar aglomeracions massives de vehicles i accidents.

També et pot interessar

stats