La DGT avisa: "Quan mates algú en la carretera, el mates tots els dies de la teua vida"

És el lema de la campanya de conscienciació, que aquest estiu se centra en l'alcohol i en les conseqüències amb les quals conviuen les persones que provoquen un sinistre mortal

Imatge de la nova campaña
Imatge de la nova campanya de conscienciació de la Direcció General de Trànsit per a aquest estiu / DGT

“Quan mates algú en la carretera, el mates tots els dies de la teua vida” és el lema de la tradicional campanya de conscienciació de la Direcció General de Trànsit, que aquest estiu se centra en l'alcohol i en les conseqüències amb les quals conviuen les persones que provoquen un sinistre mortal.

A través de tres personatges, la campanya, que es posa en marxa a partir d'aquest dimecres, mostra com un comportament de risc pot fer que la teua vida deixe de ser teua i que el sentiment de culpa que subjau et perseguisca cada dia després del sinistre de trànsit.

La presència de l'alcohol entre els conductors implicats en sinistres mortals de trànsit ha augmentat; per això, la DGT ha focalitzat la presència en aquesta droga legal i la seua incompatibilitat al volant.

L'últim any s'ha incrementat en quatre punts percentuals el nombre de conductors amb alcohol en sinistres mortals respecte al 2019 (abans de la pandèmia), en passar d'un 25% a un 29%.

Quan els sinistres vials van tindre lloc de nit i en cap de setmana, aquesta xifra va augmentar en set punts percentuals sobre els registrats el 2019.

Els tres personatges triats, Cristina, Martín i David, mantenen anys després un breu diàleg amb la persona a la qual van matar en la carretera (Lolo, Juan i Carlos), en el qual mostren l'angoixa emocional, la culpa, l'autoretret, l'ansietat, l'estrés posttraumàtic que suposa haver llevat la vida a una persona en un sinistre de trànsit.

La campanya podrà veure's i sentir-se des d'aquest dimecres i fins al 7 de setembre en televisions, ràdios, mitjans impresos, suports digitals, xarxes socials, cinemes i a través la pàgina web https://todoslosdiasdetuvida.dgt.es.

També et pot interessar

stats