Deu terratrémols a la Comunitat Valenciana en les últimes 24 hores

Els més forts fins ara han sigut de magnitud 3 en l’escala de Richter i han tingut lloc a Massalavés i Gavarda.

Els dos últims terratrémols han afectat Gavarda i Massalavés
Els dos últims terratrémols han afectat Gavarda i Massalavés / IGN

En les últimes 24 hores hi ha hagut deu terratrémols a la Comunitat Valenciana. Els més forts han sigut els dos últims, ocorreguts al voltant de les 10:00 h del matí d’aquest dissabte a les localitats de Massalavés i Gavarda (Ribera Alta).

El primer sisme ha tingut lloc a Massalavés cap a les 9:50 hores, segons l’Institut Geològic Nacional. Ha tingut una magnitud de 3,1 i l’epicentre s’ha situat a una profunditat de 10 quilòmetres.

El segon ha ocorregut a Gavarda, que està a pocs quilòmetres al sud de Massalavés, cap a les 10:30 hores. En aquest cas, el terratrémol ha sigut de magnitud 3 i l’epicentre s’ha situat a la superfície.

Aquest divendres a la nit va haver-hi un terratrémol de magnitud 2,9 a Tous (Ribera Alta) que es va notar a tota la comarca i va ser el més intens de tot el dia, ja que prèviament n'hi havia hagut set.

El primer va ser a Bellús (Vall d'Albaida), de magnitud 2,7 i es va notar prop de l'epicentre. Al llarg del dia, en va haver-hi set més, tots més fluixos: un segon a Bellús, un altre a Benigànim, i un altre a Aielo de Malferit (Vall d'Albaida). A la comarca de la Costera se'n n'hi hagué dos al Genovés, i un altres a Sueca, a la de la Ribera Baixa.

També et pot interessar