Deu persones rescatades en dos naufragis de velers a Xàbia i Guardamar del Segura

Els tripulants de les embarcacions afonades han arribat sans i estalvis a la costa

Membres de la Creu Roja ajuden en el rescat del veler naufragat a Guardamar
Membres de la Creu Roja participen en el rescat del veler naufragat a Guardamar del Segura / @CRGuardamar (Twitter)

Aquest cap de setmana deu persones han hagut de ser rescatades en dos naufragis de velers ocorreguts en les costes del sud del territori, segons han confirmat fonts de Salvament Marítim.

El primer dels sinistres s’ha produït aquest dissabte al voltant de les 15:30 hores a la cala Caó de Xàbia. El segon ha ocorregut aquest diumenge, cap a les 13:00 hores, enfront del litoral de Guardamar del Segura.

En els dos casos, els tripulants de les embarcacions afonades han arribat sans i estalvis a la costa.

Els serveis d'emergència han avisat aquest dissabte Salvament Marítim que una embarcació de lloguer es trobava mig afonada a la cala Caó, pròxima a la Granadella. En arribar al lloc del naufragi, els efectius han sigut informats que els sis tripulants del veler havien sigut rescatats per una zòdiac.

La nau s'havia afonat per la popa i només mostrava uns dos metres de la proa per damunt de l'aigua. Salvament Marítim no va apreciar “que s'hagueren produït signes de contaminació marítima” per “pèrdua d'oli o de combustible” a la zona.

La tripulació d'un altre veler, formada per tres adults i un xiquet, ha perdut el control de l'embarcació aquest migdia enfront de Guardamar del Segura, a causa d'una possible via d'aigua, han assenyalat les mateixes fonts.

Tots els tripulants, que anaven equipats amb jupetins i flotador, els ha rescatat el veler Velade, que els ha traslladat a port.

En l'operatiu han intervingut embarcacions de Salvament Marítim de Santa Pola, de la Policia Local de Torrevella i de la Creu Roja de Guardamar del Segura, l'equip de platges de la qual ha remolcat la nau, que ja es trobava mig afonada, a les dunes del litoral de Guardamar del Segura.

També et pot interessar

stats