Deu persones refugiades cuinen amb la xef Begoña Rodrigo a València

Aquests plats plasmen la situació que viuen milers de persones que es veuen obligades a abandonar els seus països.

La xef Begoña Rodrigo i la mexicana Àngela Pabellón
La xef Begoña Rodrigo i la mexicana Àngela Pabellón / CEAR

La xef Begoña Rodrigo ha cuinat a València diversos plats amb deu persones refugiades, aportant receptes que evoquen records de la seua infància i dels seus familiars. Aquesta trobada, anomenada 'Acoge Un Plato', ha sigut possible gràcies a la iniciativa solidària de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat en València. S'ha desenvolupat a la Fira Gastrònoma, on Rodrigo ha explicat que han compartit “un espai on ens han demostrat el valor d'un plat que compta amb tota una història al darrere. La cuina és generositat, poder compartir, entendre, expressar-se. Qualsevol lloc del món pot seduir-nos amb la seua gastronomia i deuríem utilitzar-la com a nexe d'unió entre tots”.

Àngela Pabellón és una refugiada mexicana que, al costat de Begoña, ha reinterpretat la seua recepta del mole, creant així un “mole mediterrani”. Fa aproximadament un any i mig que va arribar a Espanya “fugint de la violència i sentint que ja no valia res”. Assegura que gràcies a l'ajuda de CEAR ha recuperat  “les ganes de viure” i la seua “vàlua com a dona”.

Baix el lema “Perquè les receptes no entenen de fronteres”, aquesta és més que una campanya de gastronomia. Cadascun dels plats contenen una història de refugi, que, al mateix temps, representen les més de 68 milions que hi existeixen. 

També et pot interessar

stats