Deu pasteres arriben a les comarques d'Alacant en les últimes 24 hores

Quasi 80 persones han desembarcat a les costes de Torrevella, Benidorm, Calp, Alacant, Guardamar i la Vila Joiosa.

Les 12 persones que han arribat aquest divendres al port d'Alacant han sigut ateses pels serveis d'emergència de la ciutat

Efectius de la Creu Roja atengueren divendres de matí més de 30 persones que han arribat en tres pasteres a les costes de Torrevella, al Baix Segura, i Calp, a la Marina Alta. A més, un altra va arribar a les costes de Benidorm amb sis persones a bord i dues embarcacions més a Guardamar.

Aquestes s'afegeixen a les altres 12 persones que arribaren al port d'Alacant en la matinada de divendres i a les 10 que van arribar a la Vila Joiosa dijous. En total, en són més de 80 persones les que han arribat a la costa valenciana en les últimes 24 hores.

Segons ha informat Creu Roja, unes 27 persones han arribat a la costa de Torrevella a primera hora de divendres. Salvament Marítim ha precisat que han tocat terra a la cala Mosca i la zona del cap Roig i han sigut traslladades a la caserna de la Guàrdia Civil per a rebre atenció. 

L'entitat humanitària també ha explicat que ha assistit unes altres quatre persones que han desembarcat a Calp, tot i que hi podrien haver arribat fins a 15 migrants.

Les 12 persones de l'embarcació que ha arribat de matinada al port d'Alacant han sigut ateses pels serveis d'emergència de la ciutat. Els viatgers eren homes i no hi havia cap menor entre ells. Dels 12, n’han traslladat tres a un centre hospitalari. La pastera va bolcar i alguns dels passatgers havien ingerit accidentalment combustible, segons ha informat la Creu Roja. 

Dijous al migdia arribava la primera pastera a la platja del Torres de la Vila Joiosa, on van desembarcar els migrants. Un pescador els va veure caminant i va donar l'avís. Prèviament, el pesquer Talipu havia vist l’embarcació de matinada a 27 milles de Torrevella. A bord de la pastera viatjaven huit homes algerians, tres d'ells menors. Efectius de la Creu Roja els van atendre a la platja ja que presentaven símptomes d'hipotèrmia.

   

Des del 15 de setembre són ja 206 els migrants que han arribat a les costes del sud de la Comunitat Valenciana, i fonts de la Guàrdia Civil han confirmat a À Punt NTC que al port de Cartagena han arribat 154 persones aquest divendres.

Més migrants en 2018 que en els tres anys anteriors

Segons les dades de l'Organització Internacional de les Migracions (OIM), Espanya ha rebut, durant el 2018, més migrants des del Mediterrani que en 2015, 2016 i 2017 junts. 

De les 95.909 persones que han creuat les aigües del Mediterrani, fins al 24 d'octubre d'enguany, 45.976 van arribar a Espanya (un 48% del total). 

L'organització destaca que, a l'octubre, l'Estat espanyol va rebre una mitjana de 360 migrants per dia, xifra que supera en nou vegades i mitja els que van arribar a Itàlia i en tres vegades els que van arribar a Grècia. 

L'ONU estima que almenys 1.969 persones han mort o han desaparegut en les diverses rutes del Mediterrani aquest 2018.

També et pot interessar

stats