Deu paratges valencians on menjar-se la mona de Pasqua

El Pinar del Grau de Castelló, l'Albufera de València o la Font Roja d'Alcoi són alguns dels espais a l'aire lliure on menjar-se el dolç més típic d'aquestes dates

Parc del Pinar de Castelló
Parc del Pinar de Castelló / Castellón Virtual
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
09 d'abril 2023 - 19:14 Actualitzat: 01 d'abril 2024 - 11:38

Una de les tradicions més arrelades a casa nostra durant els dies de Setmana Santa i Pasqua és fer una excursió a algun paratge per a menjar-nos la mona envoltats de natura. Us recomanem deu llocs de nord a sud de la Comunitat Valenciana per a fer una escapada.

Ermita de les Santes de Cabanes

Ermita de les Santes de Cabanes
Ermita de les Santes de Cabanes / Comunitat Valenciana

A pocs quilòmetres del nucli de Cabanes (Plana Alta), podem trobar l'Ermita de les Santes, un santuari enclavat al barranc del mateix nom que està consagrat a les santes Llúcia i Àgueda. L'entorn, envoltat d'arbres, disposa de diversos camins senyalitzats per a fer excursions i una àrea recreativa perfecta per a menjar a l'exterior.

El Pinar del Grau de Castelló de la Plana

El Pinar de Castelló
El Pinar de Castelló / Comunitat Valenciana

Al Grau de Castelló de la Plana (Plana Baixa), a escassos metres de la platja, podem trobar el parc del Pinar, una àmplia zona verda amb 121.000 m² de superfície que ha esdevingut tot un emblema per a la ciutat. L'espai disposa d'una àrea recreativa, que molts dels veïns i veïnes aprofiten per a visitar el dia en què és tradicional menjar-se la mona, però que també freqüenten durant la resta de l'any.

El Termet de Vila-real

El Termet de Vila-real
El Termet de Vila-real / Ajuntament de Vila-real

El paratge natural del Termet de la Mare de Déu de Gràcia és el pulmó verd de Vila-real (Plana Baixa) i un punt de trobada per al veïnat de la ciutat. Recorrent els seus camins podrem gaudir del brogit constant del riu Millars i dels arbres en què ens podem arrecerar del sol. L’àmplia zona recreativa, amb jocs infantils per a diferents edats i taules, fa d'aquest lloc un enclavament ideal per a menjar en companyia i a l'aire lliure.

L'Albufera de València

L'Albufera de València
L'Albufera de València / Comunitat Valenciana

L'Albufera és un espai natural que s'ha convertit en tot un reclam turístic, però que també rep visites dels valencians i les valencianes. Amb una biodiversitat variada i rica, entre els seus límits podrem trobar multitud de racons amb taules on gaudir de la natura amb berenadors habilitats, com al Saler, a la Gola del Pujol o al Muntanyar de la Mona.

Sant Vicent de Llíria

Parc municipal de Sant Vicent de Llíria
Parc municipal de Sant Vicent de Llíria / Comunitat Valenciana

A tres quilòmetres del nucli de Llíria (Camp de Túria) es troba la font de Sant Vicent, un espai natural amb un bosc frondós on es barregen diferents espècies. En l'actualitat, el parc està equipat amb una zona de pícnic on es pot fer un esmorzar, menjar o sopar campestre. També disposa d'una zona de jocs per a xiquets, zona de gimnàstica per a persones majors i una via accessible per a discapacitats.

Els llacs d'Anna

L'albufera d'Anna
L'albufera d'Anna / Comunitat Valenciana

Al llarg del terme municipal d'Anna podem trobar diversos llacs i cascades que no ens deixaran indiferents. Però entre tots destaca l'albufera d'Anna, un paratge natural únic que es troba molt prop de l'entrada del poble. En època musulmana la llacuna es va convertir en un embassament per a regar les terres pròximes i, a mitjan segle XX, es va condicionar perquè es convertira en una destinació turística. La llacuna té taules habilitades que ens permetran menjar còmodament i està plena de pins i plataners que ens protegiran del sol. Per a accedir-hi, cal que compreu una entrada de tres euros.

El Bosquet de Moixent

El Bosquet de Moixent
El Bosquet de Moixent / Turisme La Costera

Aquest bosc que envolta un embassament es troba a pocs quilòmetres del nucli poblacional de Moixent (la Costera). El pantà el construí en el segle XVIII l'administrador Marqués de la Romana. A la primavera el paisatge es troba en la seua màxima esplendor. Podrem trobar taules habilitades i llocs amb ombra per a detindre'ns a menjar la mona.

El parc de Segària a Ondara

Cim de la Penya Roja, a la serra de Segària
Cim de la Penya Roja, a la serra de Segària / segaria.es

La serra de Segària s'eleva entre els pobles de Beniarbeig, Benimeli, Ondara i el Verger. A la zona s'han instal·lat diverses zones de pícnic i un parc de jocs per als més menuts que inclou tirolina, jocs d'equilibris i circuits. A més, la zona també disposa de taules de pícnic perquè la visita ens resulte més còmoda. Un entorn ideal per a fer una escapada al cor de la Marina Alta en família.

La Font Roja d'Alcoi

Parc natural de la Font Roja d'Alcoi
Parc natural de la Font Roja d'Alcoi / Alcoi Turisme

Un dels paratges naturals més populars de l'Alcoià és el Parc Natural de la Font Roja. A banda de l'important patrimoni natural que atresora, compta amb infraestructures històriques que paga la pena visitar, com són els pous de neu i els antics forns de calç. S'ha de tindre en compte que l'aforament és limitat, així que si voleu accedir en cotxe, heu de reservar prèviament.

El Palmerar d'Elx

Palmerar d'Elx
Palmerar d'Elx / Institut del Patrimoni Cultural d'Espanya

Poc més es pot dir d'una de les joies d'Elx (Baix Vinalopó), situada al cor de la ciutat; es tracta del palmerar més gran d'Europa, un escenari incomparable per a fer una excursió. Si decidim apostar per la ciutat il·licitana, podrem perdre'ns pels seus camins i menjar-nos la mona envoltats per milers de palmeres.

També et pot interessar

stats