Deu detinguts per traficar amb haixix ocult en paquets que anaven a València

L'organització, establida a les illes Canàries, feia enviaments a través d'empreses de transport, simulant la remissió de mercaderia lícita per a emmascarar la seua activitat delictiva

Furgoneta policial
Furgoneta policial / Europa Press

La Policia Nacional ha detingut a Granada, València i Tenerife deu homes per presumptament traficar amb drogues, sobretot haixix, que traslladaven des de les Canàries fins a Granada i València en enviaments d'empreses de paqueteria.

Segons informa la Direcció General de la Policia Nacional, dos dels enviaments interceptats, amb origen a Fuerteventura i destinats a Granada i València, sumaven 1.552 quilos d'haixix.

Fruit de les aprehensions, es va iniciar una investigació policial que va permetre destapar una organització criminal establida a les illes i formada per almenys deu homes.

Es va poder determinar llavors que l'organització feia enviaments regulars a través d'empreses de transport, simulant la remissió de mercaderia lícita per a emmascarar la seua activitat delictiva.

Durant la investigació es va localitzar un tercer enviament procedent de Madrid, que va ser localitzat, vigilat i interceptat a Tenerife; a l'interior es van intervindre dos paquets que contenien díhuit i sis quilos de cocaïna respectivament.

Finalitzada la investigació, els agents han dut a terme nou entrades i escorcolls en immobles de Tenerife i Gran Canària, on s'ha confiscat 47 quilos d'haixix, quasi un quilo de cocaïna, èxtasi i marihuana. A més, van ser intervinguts sis vehicles i 8.500 euros en efectiu.

L'operació ha finalitzat amb la detenció de deu homes a Granada, València, Gran Canària i Tenerife, i la completa desarticulació de l'entramat. Una vegada posats a la disposició de l'autoritat judicial, huit dels investigats han ingressat a la presó.

També et pot interessar

stats