Açò és el que t'has de demanar per a esmorzar als bars reconeguts pels Premis Cacau d’Or

El restaurant Ca Rakel, de València, ha rebut el guardó especial per reinventar el mític almussafes

Els esmorzars de deu establiments valencians han sigut reconeguts pels Premis Cacau d'Or 2023
Els esmorzars de deu establiments valencians han sigut reconeguts pels Premis Cacau d'Or 2023 / À Punt NTC

Deu nous bars i restaurants s’uneixen a la selecta llista de guanyadors dels Premis Cacau d’Or, després de fer-se públics quins són els millors locals per a engolir-se un bon esmorzar aquest 2023. Enguany, podem trobar tres negocis guardonats a la província de Castelló, tres a la d'Alacant i quatre a la de València.

Aquesta iniciativa de La cultura del almuerzo, que compta amb el suport d'Amstel i Visit València, ja celebra la novena edició de retre homenatge a “una de les senyes d’identitat dels valencians”. El Premi Cacau d’Or Especial Amstel ha sigut per al restaurant Ca Rakel, ubicat a València. Bar Uvi Segorbe, Torrador el Barull, Venda Guillamón, Un cuiner a escoleta, El Campús, Gastro Trinquet, Els Arcs i Tabick han sigut la resta de guardonats amb un Cacau d’Or, al costat del mercat municipal de Dénia.

En l'edició d'aquest any, Amstel havia reptat els hostalers a reinventar un esmorzar clàssic valencià. El negoci guanyador del màxim reconeixement, Ca Rakel, va optar per experimentar amb el mític almussafes, i va ajuntar carn de cavall, salsa de sobrassada amb mel de romer, bacó, formatge i maionesa: una combinació que els va portar directament a la victòria.

A continuació, el llistat complet amb la resta de guanyadors dels Premis Cacau d'Or.

· Torrador el Barull, de Castelló de la Plana, és un dels punts de trobada de l'esmorzar popular gràcies a la combinació de productes i costums arrelats a la zona amb un bon ambient i el seu cremadet.

· Venda Guillamón, també de Castelló de la Plana, és un bar que després de diverses generacions cuidant les tradicions valencianes, s'ha convertit en un dels més volguts de la zona gràcies als seus calders i guisats.

· Bar Uvi Segorbe, de Sogorb (Alt Palància), destaca per l'autenticitat de la cuina casolana i les especialitats com les albergínies arrebossades o les mescles de café.

· Un cuiner a l’escoleta, de Sagra (Marina Alta), ha sigut guardonat per les coques típiques, que es poden degustar enmig de la muntanya.

· El Campús, situat al peu del Montgó, a Dénia (Marina Alta), ha guanyat pels esmorzars cosmopolites, que es combinen amb la cuina més tradicional i una de les truites de creïlla més conegudes de la comarca.

· Bonanza, Magallanes, Viciano i Papua, bars ubicats al mercat municipal de Dénia, també reben un reconeixement conjunt per contribuir a l'"esmorzar de mercat" i per fomentar la interacció entre el productor i el venedor amb l'hostaler.

· El grup gastronòmic Gastro Trinquet, que compta amb dos establiments emblemàtics a la ciutat de València, com són Casa Baldo 1915 i Pelayo Gastro Trinquet, amb la pilota valenciana com a fil conductor i que aspiren a recuperar la memòria hostalera i de producte valencià.

· Tabick, de Llombai (Ribera Alta), ha sigut reconegut per la qualitat i la proximitat dels seus productes, l'ús de les brases en les elaboracions i el tall de carn de qualitat.

· Els Arcs, de l'Alcúdia (Ribera Alta), també ha rebut reconeixement per la qualitat del menjar i la capacitat de superació en tot just dos anys de vida des que van començar l'aventura gastronòmica.

Reconeixement per al col·lectiu Dones esmorzadores

A més de distingir als locals on millor es practica la cultura de l'esmorzar, els Premis Cacau d’Or reconeixen als qui la impulsen com és el cas de Dones Esmorzadores, un grup que s'autodefinix com "un moviment comboiador per a fer festa i esmorzar juntes". Un any més, la part femenina de La Cultura de l'Esmorzar també rep el seu reconeixement per a continuar donant visibilitat a les dones en un àmbit que s'ha considerat masculí durant gran part de la història. Dones professionals, que valoren les tradicions valencianes i la qualitat en el moment de l’esmorzar, són les que han sigut premiades durant la gala.

També et pot interessar

stats